Читај ми!

У Милану пиће гратис за свакога ко покаже груди

Власници кафића тврде да су само хтели да забаве госте и „поклоне осмех у овим тешким временима", док је један део јавности критиковао гест.

Кафић у Милану у близини познатог Универзитета „Бокони", изложио је таблу на којој обавештавају ко ће колико чупита добити уколико покаже груди. 

Неко није губио време и фотографисао је таблу. Објавио ју је на друштвеним мрежама и након великих полемика и дискусија страна кафића уклоњена је са Фејсбука.

„Ми нисмо обичан кафић. Сваки дан без осмеха изгубљен је дан", изјавио је власник кафића за италијанске медије.

Међутим, ова реченица није била довољна да смири јавност тако да је оптужен за сексизам.

Све је потекло од Луке Ђибилинија, једног од сарадника градоначелника Милана, Бепе Сале, који је поставио фотографију табле на свом профилу.

На табли пише:

„Желиш број телефона бармена? Наручи 30 чупита!

Ако пољубиш бармена добијаш пет чупита!

Пољубац које ће разменити девојке вреди двa чупитa!

Ако покажеш груди добијаш:

За најмање груди - један чупито, за двојку - два чупита, за тројку три, четворку - четири, а ако имаш петицу, поред пет чупита, добијаш и аплауз од свих. Ако немаш груди, ти мораш нас да частиш.

Ако желиш воду промени кафић. Ако чекаш пријатеља то те кошта три евра, а ако не знаш шта да узмеш - 2,5 евра".

Одборник за урбанистику, Пјефранћеско Маран, написао је коментар: „Дозвољавајући свима да прошире простор кафића на улице и да имају више простора напољу, имали смо за циљ да сачувамо угоситељске објекте и наш друштвени живот. Очигледно нису сви заслужили да буду сачувани".

Са друге стране, многи Италијани су рекли да су презасићени ове лажне моралности те да кафићи овог типа постоје у свету већ двадесет година.

Међу коментарима који бране кафић, може се прочитати и да је „све тако лицемерно, да им је мука од политички коректног понашања и да не виде ништа лоше у томе да се људи мало опусте и забаве".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво