Читај ми!

Потера за вуком по Подгорици завршена – љубимац поново с власником

Несвакидашња потера одиграла се у петак увече у подгоричком насељу Толоши. Неколкико сати након што је љубимац – вук побегао из дворишта, шинтерска служба вратила га је власнику.

Правог вука који је побегао из дворишта Аца Нововића, где годинама живи чопор од око двадесетак ових животиња, ухватила је шинтерска служба и вратила у кавез, јавиле су подгоричке Вијести.

Вук је, како се претпоставља, из дворишта Нововића побегао око 17 часова, а потом су га мештани у неколико наврата видели и покушавали да га зауставе у Далматинској улици, као и у улицама Ратка Ђуровића и Бошка Бухе.

Нововић годинама држи више од 20 вукова у заточеништву, у насељу Толоши, а до сада му нико није забранио необичан хоби упркос томе што нема дозволу за држање, пишу Вијести.

Пре неколико година, Нововић је најављивао да ће изградити нешто налик зоо-врту и да ће вукове преместити, али се то није догодило.

Због тога што држи вукове у насељеном месту и у близини њихових кућа, више пута су негодовале и комшије, додају Вијести.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 19. сеп 2020, 19:15) - NightSun [нерегистровани]

Mučenje

Ne mogu se ni okrenuti kako treba. Ovo su, kavezi samo za transport, bukvalno.

(субота, 19. сеп 2020, 09:41) - Ljubitelj prirode [нерегистровани]

Zašto se ćuti?

Šta rade udruženja za zaštitu životinja ?

Držati vukove kao divlje životinje u kavezima je mučenje životinja.