Зелена оаза Милијановића у Лајковцу, да ли је ово најлепша башта у Србији

Двориште породице Милијановић у Лајковцу, које се простире на 15 ари, иако је уређено без стручне помоћи, важи за једно од најлепших у вароши. До сада су добијали многа признања и награде стручних часописа и општине, а кажу да је рецепт за такве резултате труд и љубав.

Идиличну слику вишечлане породице Милијановић употпуњује амбијент у којем проводе највише времена. Двориште им је једно од најлепших у Лајковцу. Пре петнаестак година почео је да га уређује Томислав.

Предано и са љубављу то су наставили његови синови Милош и Мирко, па радо преносе и својим наследницима. Шестогодишњи Михaило са стрицем је већ посадио две банане.

За двориште Милијановића чуло се по Србији. Заинтересовали су се стручни часописи о хортикултури, па су почеле да се нижу награде. Прву новчану од лајковачке општине 2006. године, Томислав је потрошио на руже и саднице.

Породица се ширила и снахе су пронашле своје улоге у уређењу.

„Уживам, искрено, уживам у свему док радим, тако да јако је лепо, али најлепше је онако кад се седне, па се онда овако са уживањем посматра све постигнуто и урађено, то је најлепши осећај у суштини“, каже Марија Милијановић.

Дипломираног инжењера електротехнике, Мирка Милијановића, најчешће питају како се пронашао у осмишљавању и планирању идеалне породичне баште. Неколико година обавља највећи део посла.

„Показало се као за пуњење батерија за посао и тако даље, где црпимо се на неки начин. Овде дођем и све до најситнијих детаља може да се одради, али док се не покоси то није то. Треба, стварно, поприлично времена за комплетно уређење", истиче Мирко.

Од почетка Мирко је направио архиву фотографија и снимака дворишта. Милијановићи су сагласни да је најлепше у мају када све процвета.

 

број коментара 6 Пошаљи коментар
(субота, 15. авг 2020, 15:07) - anonymous [нерегистровани]

Bluzologija

Zašto nema meni emisije "Bluzologija" i "Dragstor 202" za download? Odgovori na igorcmiljanovic@yandex.com

(субота, 15. авг 2020, 14:52) - Nenadod [нерегистровани]

Dobrs fora

Srbima koji se odvaze da putuju u C Goru,odmor ce proci na granici u objasnjenjima sa sanitarnim inspektorima.Dakle,dobro isplanirano-da ne stignu na odrediste.

(субота, 15. авг 2020, 13:42) - Gastarbajtovanje [нерегистровани]

@Spic

Nemci seju livade tamo gde su nekada,(a naši danas!) triput nadan kosili najskupljim mašinicama!

(субота, 15. авг 2020, 13:00) - Tika Spic [нерегистровани]

@Meni je draži trend...

Ejjjj prike,a gde bi to ti posejao seme od prirodnih livada?Po celom dvoristu,ili samo okolo,radoznao sam da sznam?

(субота, 15. авг 2020, 10:58) - Gastarbajtovanje [нерегистровани]

Meni je draži trend...

prirodnih livada,za koje se može u Nemačkoj kupiti seme!

(субота, 15. авг 2020, 02:51) - anonymous [нерегистровани]

bravo

svaka cast.