Редови за лављи измет, теглица пет евра – Кажу, вреди сваку пару

Циркуски укротитељ лавова покренуо продају лављег измета и тако успео да финансијски помогне свој „Крон“ циркус који бележи велике губитке због пандемије коронавируса.

Немачки циркус „Крон“ има 26 лавова и тигрова. Мартин Лејси који брине о њима каже да није имао појма да њихов измет има било какве корисне састојке које би било коме могле бити од користи.

Међутим, већ дужи низ година људи су долазили и тражили да им сакупи мало лављег измета. Када их је питао зашто им то треба, тврдили су да његов мирис одвраћа мачке да не роваре по башти.

„Онда је и власник локалне гараже купио од нас извесну количину јер је открио да одвраћа животиње да улазе унутра и глођу електричне каблове. Тако смо до сада продали 2.000 лављих кака. Увек кажем купцима, ако имају незгодне суседе, нека поспу мало по дворишту, то ће их сигурно отерати“, шали се Лејси.

У циркусу нису морали да страхују да ли ће имати довољно робе да задовоље потребе тржишта, али их је изненадило како је продаја добро кренула.

„Можда ћемо морати да почнемо да правимо листе чекања, али за сада имамо довољно залиха за продају“, хвали се укротитељ лавова.

Необичан киоск у облику каке у коме се продаје лављи измет требало би да забави и насмеје посетиоце кад већ циркус још увек чека дозволу да поново настави са својим представама.

Теглица овог смеђег „злата" продаје се за пет евра, а део средстава је намењен и добротворној организацији која брине о побољшању услова животиња које бораве у заточеништву.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво