Костими и реквизити из филмских и ТВ хитова љубитељима пустоше банковне рачуне

Серија „Пријатељи“ завршена је још 2004. године, али и је даље актуелна. Недавно је објављен кувар у коме се налазе сви рецепти који су се припремали у популарној серији, а сваки рецепт прати и епизода у којој се он припрема. Овакав потез чини да серија и даље живи међу публиком, а добра ствар је што није усамљена, а ево која су остварења и даље популарна.

Најпознатија остварења по правилу достижу и највеће суме у време емитовања. Али некима од њих вредност не пада ни деценијама после.

Тако је, на пример, костим из 1939. године који је носио плашљиви лав у филму Чаробњак из Оза достигао цену од три милиона долара, док је хаљина Џуди Гарланд продата за 360.000 долара.

Клавир из америчког оскаровца Казабланка можда је и један од најскупљих реквизита, а продат је за 3,41 милион долара.

Чаплинов штап из филма Модерна времена достигао је цену 420.000 долара, док су костими из филма Моје песме, моји снови прешли код новог власника за 1,56 милиона долара.

Да филм Прохујало с вихором није прохујао, већ даи даље живи, говори и спремност колекционара да за хаљину Скарлет О'Харе издвоје 137.000 долара.

Не знамо да ли ће га возити, али колекционар који је купио мотор Питера Фонде из филма Голи у седлу за 1,35 милиона долара, сигурно никада неће заборавити ово остварење.

Баш као ни они који су жељни акције из Терминатора 2, пазарили Шварценегеров Харли за 480.000 долара.

Аукције и у време коронавируса 

Тешко да се кочије из Бен Хура и даље котрљају, али су целе и љубитељи овог филма за њих су издвојили 144.000 долара.

Најреалнија је вожња аутобусом Брзина из 1994, који је продат за 96.000 долара, мада је реалније да адреналин расте самом чињеницом да га неко поседује.

За исти новац продат је и оклоп који је глумац Расел Кроу носио у филму Гладијатор.

Да филмови и серије наставе да живе и по завршетку емитовања кроз разне костиме и реквизите није спречила ни корона, па су тако организоване онлајн аукције.

На једној од њих понуђен је костим Дарта Вејдера из Ратова звезда, за који се процењује да вреди 250.000 долара, као и пилотска кацига Тома Круза из Топ гана с процењеном вредношћу од 70.000 долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво