Корона додатно закуцала љубитеље игрица уз Нинтендо

Јапански произвођач потрошачке електронике и видео игрица „Нинтендо" забележио је скок оперативног профита од 428 посто у првом кварталу своје фискалне године, саопштено је из компаније.

Овакав раст само је доказ више колико је индустрија видео-игара профитирала од пандемије коронавируса, јер су због мера ограничења кретања и затварања предузећа, људи остали у својим домовима а велики број њих је време „убијао" играјући игрице, преноси CNBC. 

Јапански гигант у индустрији игрица известио је о оперативној добити од 144,7 милијарди јена (1,4 милијарде долара) у кварталу април-јун, потукавши прогнозе аналитичара и вишеструко надмашивши добит од 27,4 милијарде јена које је забележио у истом кварталу прошле године.

Нето продаја је истовремено достигла 358,1 милијарду јена, што је за 108 посто више у односу на 172,1 милијарду јена које је Нинтендо отварио у упоредном лањском периоду.

Продаја популарних компанијских конзола Нинтендо Свич и Свич Лајта порасла је за око 167 процената, на 5,68 милиона јединица у наведеном тромесечју.

Нинтендова игрица Animal crossing: Horizons, која је лансирана у марту, брзо је постала хит јер су играчи, заточени у затвореном простору због пандемије, тражили неку врсту бекства од стварности, наводи CNBC.

Компанија је у периоду април-јун продала 22,4 милиона примерака ове друштвене симулационе игрице, готово двоструко више у односу на претходни квартал, и надмашила је продају претходне хит игрице Super Smash Bros. Ultimate, која је објављена 2018. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво