Немачке пријатељице ноћи траже правду, коронавирус их тера у илегалу

Бордели у целој Немачкој затворени су скоро већ четири месеца због пандемије. Раднице у проституцији и власнице и власници бордела више немају разумевања за ову меру те су одржали протест.

Живот коначно мора да се врати у борделе – са тим захтевом су у суботу увече стотине радница у проституцији и власника бордела изашли на протест у четврт црвених фењера у Хамбургу.

На некима од транспарената је писало: „Ми смо професионалци за хигијену“ и „Сексуални рад не сме да оде у илегалу због короне“.

„Одлично је што се млади људи политички ангажују за ову ствар“, рекла је Јохана Вебер из струковног удружења еротских и сексуалних услуга. Према њеним речима, дуго су имали разумевања, али га више немају – поготово јер је у суседним земљама поново омогућен рад бордела.

„У Швајцарској је проституција већ четири недеље поново дозвољена и није било случајева коронавируса у вези са посетама борделу“, наглашава Вебер. У Холандији ствари поново функционишу од почетка јула. У Аустрији такође, додуше уз обавезно ношење маске.

Неразумевање влада и јер су, како кажу, дозвољене друге услуге које захтевају телесну близину, попут масаже, посета сауна или тетовирања.

У Немачкој има 33.000 регистрованих сексуалних радница. Ипак, верује се да је и даље много више илегалне проституције па се процењује да се укупно око 400.000 жена бави овим послом. Већина потиче из источне Европе, многе су жртве трговине робљем.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 12. јул 2020, 18:38) - Neko [нерегистровани]

Nemice

Tesko da su Nemice u pitanju, pouzdsno tvrdim da su Rumunke, Albanke ili nase devojke...

(недеља, 12. јул 2020, 16:31) - anonymous [нерегистровани]

A sta zeli vlast?

Da suzbije najstariji zanat? Ne verujem da ce im to poci za rukom.