После четири месеца Лувр поново отвара врата за посетиоце

Најпосјећенији музеј на свету, париски Лувр, поново отвара своја врата у понедељак, али са одређеним ограничењима због коронавируса, а поједини делови комплекса ће и даље остати затворени за посетиоце.

Лувр је затворен још 13. марта што је музеју до сада донело више од 40 милиона евра губитка, потврдио је директор Жан-Лук Мартинез.

„У најбољем случају ћемо имати 20 до 30 одсто посетилаца у односу на број који смо имали порошлог лета – а то је неких 4.000 до 10.000 посетилаца дневно“, напомиње директор.

Посетиоци ће, наравно, морти да носе маске, а у Музеју неће бити уобичајених „грицкалица“ и неће бити могуће остављање гардеробе при уласку, пише Франс 24.

Биће обележене стазе по којима туристи треба да се крећу, као и места за стајање испред Мона Лизе где се посетиоци најрадије фотографишу, а све с циљем да се осигура безбедно растојање.

Током забране кретања и изолације Лувр је појачао своје присуство на друштвеним мрежама, а наводно је био најпосећенији музеј на свету кога је на Инстаграму пратило више од четири милиона људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво