Кокаин у зеленој салати, марихуана опет у „нутели“

Јутрос око 9 часова на граничном прелазу Градина цариници су у сарадњи са полицијом открили пакетиће кокаина сакривене у главици зелене салате, а затим је поново откривена већа количина марихуане и хашиша у теглама „нутеле“.

Необичан прекршај је откривен када је за детаљан преглед на излазу и земље издвојен „мерцедес“ немачких регистарских ознака, којим је ка својој земљи путовао брачни пар турских држављана.

Приликом детаљног прегледа цариник је посебну пажњу обратио на ручни фрижидер, јер је познато да се међу храном често скривају непријављени новац, злато, па чак и наркотици.

Испоставило се да је таква процена била добра, јер се међу кутијама са храном налазила и кеса са главицом зелене салате, међу чијим листовима су била сакривена три замотуљка дроге, која је приручном анализом одреаговала на кокаин.

Цариници су пре мање од недељу дана замотуљке марихуане пронашли сакривене у нутели, а готово идентичан покушај кријумчарења се на граничном прелазу Градина поновио и данас када је у теглама „нутеле“ откривено преко 170 грама марихуане и готово 80 грама хашиша.

Прекршај је откривен када је на излазу из земље за контролу пристигао, такође, „мерцедес“ немачких регистарских ознака, којим је путовао 50-годишњи немачки држављанин турског порекла.

У торби са храном која се налазила међу осталим торбама и коферима у пртљажнику биле су и четири тегле „нутеле“. Цариник је приликом прегледа уочио да су алуминијумске фолије, којима се тегле херметички затварају, испод сва четири поклопца отваране, иако је деловало да су до врха пуне. То је био сасвим довољан разлог да се садржај популарног крема мало детаљније провери, захваљујући чему је дрога и откривена.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво