Мече Глаша изашло на гласање о уставним променама у Русији

У Русији је данас последњи дан када грађани могу да се изјасне о предложеним уставним реформама, а запослени у зоолошком врту у Барнаулу, у руској републици Алтај, на бирачко место су повели и младунче медведа.

Како је за РИА Новости рекао један од запослених из зоолошког врта, Сергеј Писарев, мече се зове Глаша и сироче је. Пре неколико месеци нађено је у близини шуме и смештено у зоолошки врт.

„Медвед је симбол Русије, а медвед је такође изабран за симбол Барнаула, тако да смо данас дошли са нашим Глашом на бирачко место да испунимо своју грађанску дужност – да дамо свој глас. Глаша је стварно уживао учествујући у гласању. Гледао је изборе, радознало њушио гласачке листиће, оловку са којом смо потписивали папире и сву опрему“, рекао је Александар Чеботарев, директор зоо врта „Шумска прича“.

Када се Глаша појавио у гимназији завладало је одушевљење међу децом и члановима изборне комисије, који нису очекивали таквог посетиоца. Иначе, запослени у зооврту су и раније долазили на бирачка места са животињама.

„То није малтертирање животиња, јер ми заиста волимо животиње, пазимо на њих. Била је то још један шетња са њима“, наглашава Писарев.

Глаша је стар око пет месеци, а мајку су му највероватније убиле ловокрадице.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара