Танзанијац и отац 30 деце ископао један од најређих минерала на свету и преко ноћи постао милионер

Рудар из Танзаније постао је преко ноћи милионер након што је ископао два највећа комада танзанита, једног од најређих минерала на свету.

Саниниу Лаизер зарадио је 7,7 милијарди танзанијских шилинга, односно 3,4 милиона долара, продавши оба комада танзанита, тешка 9,2 и 5,8 килограма.

Све до сада, највећи танзанит ископан тежио је 3,3 килограма.

„Фокус, одлучност, много труда и упорност су моја тајна. Желим да се захвалим свима“, рекао је Лаизер.

Педесетдвогодишњи рудар, који има четири жене са којима има више од 30 деце, обећао је да ће заклати једну од својих крава да прослави.

Своје ново богатство искористиће да изгради школу и тржни центар.

Танзанит је један од најређих минерала на свету и може се ископати само у малом подручју Танзаније површине 14 километара квадратних.

Користи се у изради накита и украса, а први пут га је комерцијално употребила драгуљарска компанија „Тифани“. Такође му се приписују и спиритуална својства, па је тражен и као кристал који стимулише различите чакре.*

*(пасус је додат накнадно)

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи