Гудачки квартет Барселоне одушевио хиљаде биљака бесплатним концертом

Гудачки квартет Барселоне извео је концерт на сцени Велике опере Лисео пред публиком коју су чиниле 2.292 биљке, а наступ је било могуће пратити и преко интернета.

Концерт на коме је гудачки квартет извео Пучинијеве Хризантеме и који је требало да означи почетак ере „биоцене“ , емитован је на интернет сајту Опере Лисео од 17 часова по локалном времену.

Публика у сали коју су чиниле 2.292 биљке после концерта су поклоњене здравственим радницима, од којих већина ради на клиникама у Барселони.

„Очигледно је да смо дошли до краја једне ере и да морамо променити наш однос према природи“, навео је један од уметника који стоји иза овог уметничког подухвата и додао да се нада да ће овакве иницијативе подстаћи људе да промене свој однос према осталим живим бићима на планети.

Регионална влада Каталоније још увек спроводи скоро половину мера ограничења, с тим да су велики догађаји, попут концерата и фестивала још увек забрањени.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. јун 2020, 11:14) - anonymous [нерегистровани]

Rast

Trebalo je istraziti da li su biljke poslije koncerta brze rastle nego uobicajno, da li je lisce dobilo posebnu boju, ljepotu, itd. Ako u stalama pustaju Mocarta, da bi krave dale vise mlijeka, ne bi me cudilo kod ove predivne klasicne muzike, da nema i pozitivnog uticaja i na biljke. Mnogo toga jos nije istrazeno.

(среда, 24. јун 2020, 09:25) - anonymous [нерегистровани]

Nezahvalna publika

Ni aplauz na kraju koncerta.