Лего увео санкције Белој кући и америчкој полицији

После протеста изазваних убиством Џорџа Флојда, Компанија "ЛЕГО" је престала са оглашавањем производа који имају тематику полицијске станице и полицијских аутомобила. Повучена је и Лего верзија Беле куће.

Компанија је од својих партнера тражила да повуку маркетинг за тематске полицијске комплете. на листи је више од 30 комплета мифигура и датотека, које се дистрибуирају.

Повучени су комплети "полицијска јединица са псом", "полицијска станица" и "полицијки бицикл".

Овај потез одражава недавни тренд код компанија које очекују да потрошач има свој глас и да заузме став о социјалним питањима.

"Ми смо са црном заједницом, против расизма и неједнакости", изјавила је Аманда Мадоре, старији менаџер за односе компаније "ЛЕГО".

Компанија није обуставила продају - само огласе за више од 30 производа.

„Намера нам је била да привремено зауставимо све дигитално оглашавање као одговор на догађаје у САД", потврдила је Мадоре.

"Наша мисија је да инспиришемо креативност, а то укључује надахнуће за њих да буду толерантни, инклузивни и љубазни. Има још посла и донирамо четири милиона долара организацијама у Сједињеним Државама посвећеним непрофитним организацијама које подржавају црна деца и други који сву децу образују у правцу толеранције и расне једнакости", истакла је Аманда Мадоре.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи