Витешки спектакл подно Манасије у августу

Витешки фестивал под именом “Just out” биће одржан од 28. до 30. августа у Деспотовцу. Организатори ће преузети прописане мере заштите.

Организатори најављују да посетиоце очекује мултимедијални спектакл, уз наступе бројних уметника и уметничких група из земље и иностранства. 

Овог пута, фестивал се одржава и у знак сећања на 600 година од када је Деспот Стефан Лазаревић саградио једно од најлепших средњевековних здања са црквом Свете Тројице, 139 машикула и 11 кула.

Домаћини манифестације су Бели Орлови, витезови из Србије, који ће угостити саборце из више од двадесет земаља (Бугарска, Чешка, Словачка, Француска, Турска, Данска, Мађарска, Република Српска, Хрватска, Румунија, Словенија, Норвешка, Израел, Јапан, Македонија, Судан, Иран, Русија, Грчка, Белгија, Швајцарска, Индија, Црна Гора...).

Осим уметничког програма, витешких борби и приказа борилачких вештина, публику очекује и изложба средњевековних уметнина, презентација старих заната, дегустација средњевековне хране и пића.

Витезови из Србије и саборци из бројних држава, у пуној витешкој опреми, приказаће средњевековне борбе, као и средњевековни начин живота у витешком селу које ће бити саграђено подно зидина манастира Манасија и уз леву обалу реке Ресаве.

Посетиоци ће између осталог моћи да погледају домаће и стране мајсторе вештина: соколаре, стреличаре, бацаче копља, стреличаре са коња, мачеваоце и многе друге.

За најмлађе посетиоце припремљене су и радионице: грнчарска, оклопарска, оружарска, хералдичка, сарачка, ткачка, археолошка и бројне друга.

На "Just Out" фестивалу, први пут у Србији ће, како наводе организатори, моћи да се чује невероватан спој модерне и средњовековне музике. Велико изненађење спремају и француски извођачи средњовековне музике. 

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи