Заштитна одела и доњи веш – подршка за руску „бикини медицинску сестру“

Медицинска сестра Надежда Жукова, која је фотографисана у ковид болници у Тули само у бикинију испод заштитног одела и тако постала популарна широм света, добила је подршку мештана руског града Самаре, који су се сликали само у вешу испод заштитног одела.

На мрежи Вконтакте, руском пандану Фејсбуку, грађани Самаре подржали су Надежду Жукову, која је пре неки дан кажњена због ношења бикинија испод одела, тако што су и сами обукли заштитна одела испод којих су имали само доњи веш или купаћи костим.

Својеврсни перформанс су извели као знак солидарности, али и да сами виде какав је осећај носити заштитно одело, преносе Тулске новости.

„Тешко је дисати, знојите се, лице вам је стегнуто. Као да сте у сауни“, објашњава једна грађанка Самаре своје осећај у оделу.

Људи који су протестовали носили су одела 10 минута, а доктори и медицински радници морају да раде у њима сатима.

Када се њена фотографија појавила на интернету, против медицинске сестре покренут је дисциплински поступак, али она ипак неће бити кажњена, јер је добила подршку многих.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара