Како мушкарци нађу „другу“ и зашто жене траже „другог“

Преварене жене или оне које страхују да ће бити преварене увек претпостављају ће та „друга“ бити млађа, паметнија и згоднија. Замишљају да је њиховом партнеру с њом лепше јер се она смеје његовим шалама и види само његове позитивне стране. Људи имају различите разлоге због којих се упуштају у прељубу, а један од најзанимљивијих аспеката варања је како изаберу особу с којом ће варати.

Иако се углавном претпоставља да до прељубе долази спонтано, јер је прељубника друга особа „оборила с ногу“, или су превише попили, али истраживања показују да није баш тако.

Портал „Јор танго“ и веб страница Ешли Медисон која се бави посредовањем у проналажења партнера прељубницима, спровели су истраживање како би открили шта људи мисле о љубавним аферама. Истраживање је обухватило 1.300 мушкараца и жена.

Друга жена се најчешће замишља као фатална жена која у трену заведе мушкарца. Истраживање је показало да је то уврежено мишљење веома далеко од истине, јер је друга жена најчешће неко кога он, а можда чак и његова жена, већ познају.

Колико мушкараца вара своју партнерку

Од 400 мушкараца који су учествовали у истраживању, 27 одсто је признало да би утеху потражили у дугогодишњој пријатељици. Мање од 23 одсто испитаних би партнерку потражили у ноћном клубу или на путу.

Такође, истраживање говори и да жене не морају претерано да брину да ће их мушкарац преварити када изађе са другарима у провод.

Мада, не смеју бити ни претерано сигурне, јер чак 44 одсто мушкараца обухваћених истраживањем признаје да је преварило своју партнерку, а 55 одсто да је размишљало о томе. Укупно, долазимо до броја од 99 одсто.

С ким варају? С колегиницама, њиховим пријатељицама, жениним пријатељицама... Те жене добро познају, а и упознавање нових људи захтева труд и енергију, па је овако лакше.

Што то значи за жене? Требало би да буду свесне да прељубе почињу постепеним развијањем осећања и привлачности, све док једна страна не направи први корак. Такође, морају знати да им нису само слободне жене „конкуренција“.

Колико жена вара свог партнера

Наиме, истраживање је показало да је 39 одсто жена преварило свог партнера, а још 35 одсто је размишљало о томе. Укупно - 74 одсто.

Зашто се жене упуштају у прељубу? Судећи по резултатима анкета, њих 43 одсто тражило је искључиво физичко задовољство, незадовољне сексом у својим везама. Чак, 49 одсто жена је изјавило да са званичним партнером „понекад или ретко“ доживљавају врхунац, док са мушкарцем са којим се упуштају у прељубу, њих 59 одсто, успева „увек или већину времена“.

Жене које су тражиле партнера на страници Еши Медисон, тврде да им је секс са мужем досадан и да се они уопште не труде у спаваћој соби, те су с временом почеле да размишљају о прељуби.

И у овом случају се показало да се 28 одсто жена упустило у аферу с пријатељем или особом коју су познавале од раније.

Претпоставља се и да разлог због којег афере и даље започињу на „традиционалне“ начине, а не путем апликација за упознавање лежи у страху од осуде. Зато се Ешли Медисон не брине, јер њен сајт посећују искључиво прељубници.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво