Како мушкарци нађу „другу“ и зашто жене траже „другог“

Преварене жене или оне које страхују да ће бити преварене увек претпостављају ће та „друга“ бити млађа, паметнија и згоднија. Замишљају да је њиховом партнеру с њом лепше јер се она смеје његовим шалама и види само његове позитивне стране. Људи имају различите разлоге због којих се упуштају у прељубу, а један од најзанимљивијих аспеката варања је како изаберу особу с којом ће варати.

Иако се углавном претпоставља да до прељубе долази спонтано, јер је прељубника друга особа „оборила с ногу“, или су превише попили, али истраживања показују да није баш тако.

Портал „Јор танго“ и веб страница Ешли Медисон која се бави посредовањем у проналажења партнера прељубницима, спровели су истраживање како би открили шта људи мисле о љубавним аферама. Истраживање је обухватило 1.300 мушкараца и жена.

Друга жена се најчешће замишља као фатална жена која у трену заведе мушкарца. Истраживање је показало да је то уврежено мишљење веома далеко од истине, јер је друга жена најчешће неко кога он, а можда чак и његова жена, већ познају.

Колико мушкараца вара своју партнерку

Од 400 мушкараца који су учествовали у истраживању, 27 одсто је признало да би утеху потражили у дугогодишњој пријатељици. Мање од 23 одсто испитаних би партнерку потражили у ноћном клубу или на путу.

Такође, истраживање говори и да жене не морају претерано да брину да ће их мушкарац преварити када изађе са другарима у провод.

Мада, не смеју бити ни претерано сигурне, јер чак 44 одсто мушкараца обухваћених истраживањем признаје да је преварило своју партнерку, а 55 одсто да је размишљало о томе. Укупно, долазимо до броја од 99 одсто.

С ким варају? С колегиницама, њиховим пријатељицама, жениним пријатељицама... Те жене добро познају, а и упознавање нових људи захтева труд и енергију, па је овако лакше.

Што то значи за жене? Требало би да буду свесне да прељубе почињу постепеним развијањем осећања и привлачности, све док једна страна не направи први корак. Такође, морају знати да им нису само слободне жене „конкуренција“.

Колико жена вара свог партнера

Наиме, истраживање је показало да је 39 одсто жена преварило свог партнера, а још 35 одсто је размишљало о томе. Укупно - 74 одсто.

Зашто се жене упуштају у прељубу? Судећи по резултатима анкета, њих 43 одсто тражило је искључиво физичко задовољство, незадовољне сексом у својим везама. Чак, 49 одсто жена је изјавило да са званичним партнером „понекад или ретко“ доживљавају врхунац, док са мушкарцем са којим се упуштају у прељубу, њих 59 одсто, успева „увек или већину времена“.

Жене које су тражиле партнера на страници Еши Медисон, тврде да им је секс са мужем досадан и да се они уопште не труде у спаваћој соби, те су с временом почеле да размишљају о прељуби.

И у овом случају се показало да се 28 одсто жена упустило у аферу с пријатељем или особом коју су познавале од раније.

Претпоставља се и да разлог због којег афере и даље започињу на „традиционалне“ начине, а не путем апликација за упознавање лежи у страху од осуде. Зато се Ешли Медисон не брине, јер њен сајт посећују искључиво прељубници.

број коментара 18 Пошаљи коментар
(среда, 07. окт 2020, 10:05) - anonymous Pero iz Swedske [нерегистровани]

Drugog ili drugu

.............Samo za vreme mira i blagostanje trazimo drugu odnosno drugog..U teskim
zivotnim periodima pomirimo se sa sudbinom i cuvamo ono sto imamo kod sebe..( Jel tako ili nije tako,??)....Pero

(среда, 07. окт 2020, 09:29) - anonymous [нерегистровани]

Sustina preljube

Je varanje samog-me sebe,ili jos bolje zavaravanja

(среда, 07. окт 2020, 08:33) - anonymous [нерегистровани]

To i jeste za osudu

Preokupiranost seksom je bolest, a prevara jedan od najvecih grehova.

(среда, 07. окт 2020, 07:01) - MonteDushano [нерегистровани]

Tačno

Tako je.

(понедељак, 21. сеп 2020, 13:03) - anonymous [нерегистровани]

Ja sam se opeko par puta i vise ne, dao sam sebi sansu da vidim kako je to, kad pridjes nekoj a ona te odbije.

I hvala bogu prosao sam kroz tu fazu, i imam iskustvo, jeste negativno, ali je ipak nesto. Zahvalan sam tim devojkama, jer su mi otvorile oci da vidim istinu, o tome ko su i sta su doticne. Od tad smo visi prijatelji u glavu mi pamet uteraste. Sto se tice varanja, pa ljudi moji, sve je to normalno, sta misle devojke, mogu da varaju svakog a da muskarac cuti, ili obrnuto, to je sve nezrelo ponasanje, devojke imaju tu skolonost da udaraju recke, da budu sa 5400 muskaraca, a onda glume finocu, muskarci, takodje, u fazonu jednom se zivi ajd da obradim sto vise zena, necu moci u drugom zivotu. I jedni i drugi su krivi, i toga ce nazalost biti uvek, tu najgore prolaze oni koji recimo iskreno vole, a padnu im ovi gore pomenuti, koji samo hoce neku avanturu za jednu noc. I na kraju svi gube, tu nema pobednika.

(понедељак, 21. сеп 2020, 11:40) - глас разума [нерегистровани]

Моногамија није у модерној људској природи

Заиста су ретки примери успешних бракова, који су све издржали и где су оба партнера и после 4 или 5 деценија срећни као првог дана. Људи у ова модерна времена живе брзо и веома се мењају током живота. Двоје младих се узме средином двадесетих година, када поседују одређене људске и карактерне особине, али живот је стално учење и унапређивање себе и свог живота, нико не зна у ком ће се правцу развити и какав ће бити у тридесетим, какав у четрдесетим, а какав у педесетим. Неретко брачни партнери се развијају у различитим смеровима и правцима, зато су у ова модерна времена када се све брже и интензивније живи разводи све чешћи... Просто партнерство мужа и жене често не опстаје дуже од деценије... то је отприлике тај интервал када се сви мењамо и постајемо другачији него што смо дотле били. Док се споро и једноставно живело моногамни бракови су успевали, данас је то све недостижније, јер је изазова превише и свако осећа потребу да у просеку сваке деценије промени партнера. Како ће се људски род снаћи у надолазећем времену са том све већом потребом и како ће решити те ствари, остаје да се види... али једно је сигурно, класични бракови какаве смо досад познавали, биће све више потискивани, јер ће све теже успети да опстају, то је сасвим сигурно!

(понедељак, 21. сеп 2020, 10:40) - Dr. Frojd [нерегистровани]

Ljubav

Je stvarno opasna. Jedan od najčešćih motiva za ubijanje su ljubavni motivi.

(понедељак, 21. сеп 2020, 08:54) - Boom [нерегистровани]

Boom

Kakvi komentari?!?
Blago nama svima, ako varamo kao što smo pismeni!

(недеља, 20. сеп 2020, 22:48) - anonymous [нерегистровани]

Zanimljivo

I sta je zanimljivo, kada je u braku, a ima ljubavnika, pa dok je sa tim, nadje jos jednog.
Kada je uhvatiš da laže, adok laže kune se u dijecu da nema nikoga, a jos pri tome flertuje sa još jednim.
To se zove pretjerivanje...

(среда, 15. апр 2020, 14:27) - anonymous [нерегистровани]

Sloboda od toksičnih veza

Ma komplikovano. Budite verni a ako vam se ne sviđa i niste dobro u svojoj vezi onda idete od njega! Jednostavno. :)