Данци праве залихе секс играчака, продаја порасла за 110 одсто

Продаја сексуалних играчака у Данској се више него удвостручила, јер Данци седе код куће, због коронавируса у тој земљи.

"Радује ме што радимо нешто добро током овог тешког времена, када се људи осећају рањиво", изјавила је Матилда Маковски, сувласница Синфул-а, највећег продавача сексуалних играчака у Данској.

У првој недељи априла у Данској је продаја у Синфул-у  порасла за 110 одсто, што је по проценама три четвртине укупног тржишта.

Највећи веб сајт за преглед сексуалних играчака Еrotic.dk напомиње да сe посета утростручила  током кућне изолације у односу на исти период прошле године.

Нарочито је повећана потражња за сексуалним играма и играчкама за парове.  Из Синфул-а наводе да је продаја 10-дневног љубавног изазова за парове порасла више од четири пута од средине марта у поређењу са истим периодом пре затварања.

"Мислим да је природно да када проводимо више времена заједно, желимо мало више да се забавимо. Боље се бринемо једни о другима у овом тешком времену и то се одражава и на наш сексуални живот", истакла је власница.

Сваког дана отпреми се око 1.500 пакета мрежним купцима у Данској, Норвешкој, Шведској и Финској. Широм региона продаја се удвостручила у првој недељи априла у поређењу са истим периодом прошле године.

Данци су познати по свом 'hygge' речи која отприлике значи "coziness,", зато што су међу најсрећнијим људима на свету и по својим прогресивним законима, попут легализације порнографије 1969. године, много пре већине европљана.

Како наводе из Синфул-а, главни скок у продаји био је у последњих седам дана, пошто је  11. марта почела изолација.

"Вероватно због тога што смо се сви мало успаничили и више смо тражили да купимо тоалетни папир и пасту за зубе и такве ствари", рекао је Маковски.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи