Суперјахта са болничким собама и медицинским сестрама

Бројне су суперјахте које тренутно путују на сигурне локације у близини приватних острва, далеко од могуће инфекције коронавирусом. Свака поред себе има и помоћну јахту за медицинску подршку са медицинским особљем, рентген апарат и хипербаричку комору. Већина великих луксузних јахти има мини-болнице или сигурне медицинске собе.

Пошто се власници јахти налазе на различитим светским локацијама потреба за медицинском заштитом на броду је велика. Због тога већина агенција за медицинске сестре, које раде на јахтама, сада има пуно захтева, јер у свету влада пандемија изазвана коронавирусом.

„КОВИД-19 је снажно утицао на јахтинг индустрију. Многи чланови посаде остали су без посла и склоњени су од куће и породице. Неки власници користе своје јахте за социјално дистанцирање, што је и разумљиво, неки плове са половином посаде, што значи да се потражња за преосталим члановима посаде повећава. Многи запослени на јахтама не знају да ли су им посао или здравље угрожени или не", истакао је Алек Хјубрик из "Yachtie Worlda".

Кретање морским путевима све више  је ограничено. Многе јахте су заглављене у својим одредиштима, док су територијалне воде, укључујући француско Средоземно море забрањене за пристајање. Антигва и Барбуда забранили су улаз за саобраћај из Северне Америке и Европе.

Бахами и америчка Девичанска острва ограничили су активност само на основне услуге, а Свети Мартин је затворио своје воде за страна пловила, укључујући супејахте. Никоме није дозвољено да се искрца на обалу.

Очекује се да медицинска сестра или стјуардеса на јахти, како их популарно називају, поред медицинске неге, води бригу и о набавци хране и свих залиха на броду. Често две медицинске сестре раде заједно, а понекад је на јахти и лекар, наводе из агенције за медицинско особље.

За посао на јахти потребно је медицинско уверење ЕНГ1, као и најмање две године искуства као регистрована медицинска сестра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво