Најстарији човек прославио 112. рођендан у самоизолацији

Због опасности од коронавируса, најстарији човек на свету, Британац Боб Вајтон, прославио је данас 112. рођендан у самоизолацији.

Роберт Боб Вајтон, бивши учитељ и инжењер из Хемпшира на југу Енглеске, рођен је 1908. године, преноси Би-Би-Си.

Преживео је епидемију шпанске грознице, колере и богиња, а сада се током пандемије коронавируса налази у својој кући, у превентивном карантину.

Прошле године прославио је 111. рођендан са много пријатеља, али ове године рођендан му је другачији. „Све је отказано, нема гостију, нити прославе“, рекао је Боб.

За време Вајтоновог живота, до сада, у Лондону су три пута одржане Олимпијске игре, променилао се петоро британских монарха, као и 22 премијера Велике Британије и 21 председник САД. Боб је преживео и два светска рата.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 29. мар 2020, 22:56) - anonymous [нерегистровани]

Neverujem da je on,

Najstariji covek na svetu, jer mnogi stari zive, a ne na "dohvat ruke" od civilizacije. Planinske visoravni kriju takve od civilizacije i novinara, ali Pustolovi garantovano znaju za takve. A i Japanac ima 344 dana preko 112 godina.

(недеља, 29. мар 2020, 19:39) - Дуле [нерегистровани]

Срећно!

Свака част Бобе. Прошли сте толика људских зала од 1908. па се надам да Вас неће пореметити ни ово последње да поживите још десетак година (минимум)