Нагон јачи и од самоизолације – продаја секс-помагала драматично порасла

Продаја секс-играчака експлодирала је протеклих недеља због мера социјалног удаљавања условљених пандемијом новог коронавируса.

Према најновијим статистикама, чини се да се људи у самоизолацији придржавају савета да је мастурбација најбезбеднији вид сексуалног задовољавања у доба Ковида-19.

Популарни бренд секс-помагала и играчака "Womenizer" навео је да је продаја производа из његовог асортимана порасла драматично у протеклом периоду. У Италији, која је претрпела страховите последице пандемије, тај скок је већи од 60 одсто.

Пораст продаје широм света је толики да је то једна од малобројних индустрија које бележе раст. И то велики.

Сајт Адам и Ева, који тврди да је највећа светска продавница секс-помагала, тврди да је само у протеклој недељи забележио пораст продаје од 30 одсто у односу на исти период прошле године.

Други продајни ланци бележе још већу потражњу за њиховим производима.

У прве две недеље марта, још један ланац „Емоџибатор“ наводи да им је укупна продаја скочила за 225 одсто, док је само онлајн продаја забележила скок потражње од 345 одсто.

„Потражња је експлодирала протеклих недеља, најећим делом зато што људи желе да се обезбеде свиме што им је потребно током самоизолације“, рекла је суоснивачица „Емоџибатора“ Кристин Фрец за Мешебл.

Медији такође преносе и да је у Немачкој забележен велики пораст интересовања за секс-помагала, а онлајн продавница Eis наводи да је број поруџбина дуплиран од почетка епидемије коронавирусом.

Произвођач кондома „Ритекс“ из Билефелда саопштио је да је потражња драстично порасла у марту. Прошле године у трећем календарском месецу у Немачкој су продали 6,7 милиона кондома. Ове године – 12,7 милиона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво