Швајцарски хотел по сниженим ценама нуди посебан пакет услуга „Ковид-19“

У данима самоизолације и социјалног дистанцирања, слоган швајцарског хотела „Ле Бижу" (Le Bijou) - „будите у хотелу потпуно сами“ попримио је сасвим ново значење.

Пошто је ланац хотела „Ле Бижу“ (Драгуљ) већ раније осмислио концепт пружања хотелских услуга по коме гости могу у потпуности да избегну контакте са другим људима, суоснивач и извршни директор, Александер Хубнер, наводи да им није било тешко да покрену програм „Ковид-19“.

Једине новине коју би овај луксузни пакет услуга требало да обухвати су могућност посете лекару и достава хране.

„Ле Бижу“ има 42 смештајне јединице – које Хубнер описује као „луксузни Ербиенби“ (Airbnb) – распоређене по разним градовима широм Швајцарске. Апартмани су опремљени кухињом, сауном, џакузијем, имају камин и теретану.

Осим радника задужених за чишћење, хотел уопште нема другог особља, чак ни рецепцију. Гости током боравка имају апликацију, а на услузи им је 24 сата асистент преко којег могу да наруче оброк, личног кувара, намирнице, масажу, такси и још много тога, a сада су неке услуге прилагођене новонасталој ситуацији.

„Читава ствар је постављена тако да смештај буде потпуно аутоматизован тако да гост не мора да се среће са другим људима“, наглашава Хубнер и додаје да то што су покренули пакет услуга „Ковид-19“, представља логичан потез.

Пошто су уочили да гости остају све дуже и да се чешће интересују за посете лекара, одлучили су да све то претворе у један осмишљен пакет услуга. Пакет „Ковид-19“ је прилагодљив и омогућава посете лекару, тестирање на коронавирус, чак и целодневну негу седам дана у недељи, јер су склопили уговор са приватном клиником која ће гостима пружати медицинске услуге.

Хубнер наводи да је хотел претходне недеље имао укупно пет резервација, али да је од увођења нове понуде интересовање почело експоненцијално да се увећава. Иако се још може резервисати смештај само на једну ноћ, ипак већина се одлучује за боравак између две недеље и два месеца.

Састав гостију је пола-пола. Део чине туристи који бораве у Швајцарској, а део старији становници који немају помоћ у кући.

Иако госте саветују да уколико су позитиви на вирус остану код своје куће, како то налажу смернице које је прописала швајцарска влада, уколико гости имају само благе симптоме, или су асимптоматски, не могу да гарантују да неки од гостију нису били заражени.

Свесни су чињенице коју је објавио кинески Центар за контролу и превенцију болести, да коронавирус могу да преносе и особе које немају видљиве симптоме, и мада хотел нема особље, Хубнер наглашава да се придржавају свих мера предострожности због коронавируса.
Собе ће сада бити чишћене и пре и после боравка, али не и током. Одвоз смећа ће се обављати у договору са гостима, а испоруке ће бити достављане до улаза у двориште, уместо да буду унете у апартман и распаковане. Особље задужено за одржавање хигијене у хотелу, такође ће имати сву прописану заштитну опрему.

С обзиром на то да је пандемија коронавируса довела до озбиљног пада тражње за овом врстом туристичких услуга, тако су и опале и цене. Оно што би у нормалним околностима у „Ле Бижуу“ коштало 1.000 долара по ноћи, тренутно се нуди по дупло нижој цени. Гости могу да се јаве доктору два пута дневно за додатних 800 долара или да ураде интерни тест на коронавирус у соби за додатних 500 долара. Услуга медицинске сестре 24 сата, седам дана недељно такође је доступна за додатних 5.000 долара дневно, каже Хубнер.

Тако двонедељни боравак у „Драгуљу“ може коштати између 6.000 и 77.500 долара, у зависности од тога за који се пакет услуга гости одлуче.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи