Како да се лакше навикнете на рад од куће

Компаније широм света увеле су обавезан рад на даљину. Без обзира на то да ли сте новајлија или ветеран у послу, ево шта треба да урадите да бисте остали продуктивни.

„Мајкрософт“, „Гугл“, „Твитер“, „Епл“, „Амазон“ су само неке од глобалних компанија које су у последњих неколико дана увеле обавезну политику рада од куће услед ширења Ковид-19. 

У данима и недељама пред нама прелазак у „кућну канцеларију“ постаће уобичајен, с обзиром на то да је Светска здравствена организација објавила да је коронавирус званично добио статус пандемије

Неки запослени ће први пут радити од куће, што значи да треба остати на задатку у новом окружењу које може утицати на продуктивност рада. 

Ипак, постоје начини да се постигну добри пословни резултати, од уређивања одговарајућег радног простора до начина на који разговарате са својим тимом. 

Добра комуникација 

Коронавирус или не, кључна ствар за рад од куће је јасна комуникација са шефом и тачно познавање шта се очекује од вас. 

Комуникацију треба оджавати из дана у дан, а најбоље је телефонски разговарати са шефом пред почетак и крај радног времена.

Понашајте се као да сте на послу

На пример, само зато што се можете радити у пиџаму, не значи да заправо то треба и да урадите. 

Треба створити радно окружење и понашати се као да се налазите на свом стандардном радном месту. 

У прошлогодишњој анкети „Флек џобса“ у којој је учествовало 7.000 радника, 65 одсто испитаника рекло је да је продуктивније радити од куће, наводећи бенефиције као што су мање прекидања од стране колега и смањен стрес од посла. 

Највише навођена жалба била је немогућност да престанете да радите након завршетка радног времена.

Избегавајте да се осећате усамљено

Са коронавирусом није јасно колико дуго ће људи бити код куће, што представља додатне проблеме.

Дуга изолација такође може потенцијално утицати на морал, а самим тим и на продуктивност. 

Најважније је одржати добро расположење и наставити дружење са људима, само у измењеној форми – телефоном или онлајн док не прође опасност. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи