Због страха од коронавируса и брак и демократија на стакленим ногама

Бојазан од коронавируса затвара музеје, мења норме понашања, па чак утиче и на демократске процесе. Брачни односи, такође, могу бити нарушени због опасности од заразе.

Лувр је магнет за десетине хиљада посетилаца сваког дана широм планете, а радници у музеју страхују да је и потенцијални магнет за нови вирус. Због тога су гласали да други музеј на свету по посећености буде затворен и у понедељак, други дан заредом и одржавају низ састанака са управом како би пронашли решење, пренео је АП.

Фрустрирани туристи сатима су стајали напољу у реду и на крају су морали да пронађу други начин да проведу кишни понедељак у француској престоници.

Радници који чувају Мона Лизу Леонарда да Винчија и друга блага светске уметности желе маске или здравствене провере за посетиоце.

Страх од коронавируса мења навике и у Немачкој, где је уобичајено да се људи рукују на сваком састанку.

Министар унутрашњих послова Хорст Зехофер избегао је да се рукује са немачком канцеларком Ангелом Меркел, када је испружила руку да га поздрави јутрос док је долазила на састанак са групама миграната.

Француска влада је поручила људима да смање руковања и свеприсутни пољубац у образ. 

У Италији, европском епицентру вируса, власти покушвају да обуздају обред љубљења у образ који је укорењен у медитеранској култури Италије, као и његовој снажној породичној и друштвеној структури.

Вирус, такође, утиче и на демократију

Док су Израелци данас гласали о судбини премијера Бенјамина Нетанјахуа, власти су морале да успоставе 15 посебних гласачких места за стотине Израелаца којима је наређено да остану у кућном карантину након могуће изложености вирусу.

Страхови од ширења вируса можда буду имали и утицај на одазив бирача.

Неке компаније су увеле и додатну производњу различиту од уобичајене.

Тако ће јапански произвођач електронике „Шарп“ услед недостатка хируршких и других маски у свету због вируса почети да прави 150.000 маски дневно у фабрици која обично прави електронске уређаје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара