„Гугл“ у знаку Дана државности Србије

Највећи светски интернет претраживач посветио је почетну страну свог српског домена Дану државности Србије. Српска тробојка налази се на месту где је најчешће лого компаније „Гугл“.

Кликом на слику отвара се листа сајтова, на којима се говори о Дану државности, странице медијских кућа и Википедије.

Србија данас обележава Сретење – Дан државности, у знак сећања на 15. фебруар 1804. године када је почео Први српски устанак и када је 1835. године проглашен први српски Устав.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(субота, 15. феб 2020, 17:00) - anonymous [нерегистровани]

Срећан дан државности Србијо!

Наравно да честитка Гугла важи за српски домен и то је више него довољно, али је интересантно како дежурни паметњаковићи од раног јутра воле да објашњавају како то ето није везано за енглеску верзију Гугла, већ српску. И тако сваке године. Друго њих нешто копка, а то је жеља да из себе избаце мржњу према Србији и српском народу, да нас понизе. Шта ћемо, неки имају Сретење као дан државности, неки као свој дан државности прослављају етичка чишћења, трећи уопште немају ни државу ни дан. Не треба им стајати на муку. Српски народ јесте небески народ, имамо свој језик, своју историју, своју традицију, културне вредности, неки то немају, зато нам завиде. Али то је њихов проблем. Наше је да будемо поносни на своју земљу и њену државност.

(субота, 15. феб 2020, 15:08) - ЉубоМИР [нерегистровани]

Љубав, чињенице и мржња (ПО Други ПУТ!)

Чињенице се тако зову због тога што их свако, АМА БАШ СВАКО, може проверити. Ради се о УЧИЊЕНОМ! У првој, баш првој реченици вести пише да се ради о СРПСКОМ ДОМЕНУ! Ради се о СРПСКОМ ДОМЕНУ! Аман! Вест није РТС-ова, него ТАНЈУГ-ова! Аман! Пише у заглављу: ИЗВОР ТАНЈУГ! То шта значи 'српски домен' нема везе са речју СРПСКИ! У питању је стручни појам - ДОМЕН! Ко незна - нека пита ГУГЛ! На шта би личиле вести кад би се у њима објашњавали ОСНОВНИ појмови! Кажете: 'Уздизање у небеске народе'... Дрбија је држава српског народа и осталих који са њима живе. Жао ми је свих оних који морају да живе у држави чији народ мрзе. Желим им свако добро и да ту своју невољу реше на реално могући начун. Ако не знају који је то начин требало би да питају ГУГЛ на било ком домену.

(субота, 15. феб 2020, 15:07) - krusevac [нерегистровани]

dan drzavnosti

Zivela Srbija !!!

(субота, 15. феб 2020, 13:32) - anonymous [нерегистровани]

Alo, internet - majstori!

Vi ... što raspaliste svim raspoloživim "oruđima" po RTS-u i LjuboMIR-u.
Moraćete da idete na do-opismenjavanje po pitanju interneta. Da, da!!!
Jako... Jako... žalim što ne mogu da pokežem skrinšotove (snimke) displeja mog desktopa i smartfona sa otvorenom početnom stranicom Gugla. Na njoj se vijiori Dvoglavi orao na Srpskoj trobojci.
Ali ja živim ( i sve ovo radim) daleko ...daleko od Srbije! I opet je tu Dvoglavi orao i Srpska trobojka! Kako je moguće???
Domen - to znači jezično područje. Na naslovnoj strani Gugla izabereš Srpsko jezično područje i Srpski jezik. I evo ti Gugla na Srpskom jeziku. I sve liste svakog pretraživanja biće na Srpskom - iako su u originalu na drugim jezicima. I to će tako biti ma gde se nalazio na ovome svetu!!!
Žalosno je videti koliko malo poznajejte internet i koliko malo vam treba da istresete celo brdo mračnih reči na račun čega i da je Srpskog.
Ali što no kažu - što na duši, to na jeziku.
Ipak ... pozdrav iz Rejkjavika! Da, da ...
(Troši čovek dragoceno vreme da vam objašnjava ovakve stvari ...)

(субота, 15. феб 2020, 13:10) - Милош Зачуђени [нерегистровани]

Гледа у очи и лаже!

ПРВА реченица ОВОГ прилога гласи: ''Највећи светски интернет претраживач посветио је почетну страну свог СРПСКОГ ДОМЕНА Дану државности Србије''. СРПСКОГ ДОМЕНА ееејјјј! Људи, ово је чудо невиђено! Ви нисте прочитали ни ПРВУ реченицу текста а већ делите лекције! Свашта к'о на вашару! Није проблем у тексту, већ је проблем у нескривеној мржњи од које се не може побећи! А онда се од нас Срба тражи да будемо 'толерантни' према таквима. Проблем нас Срба је у томе што не верујемо ни својим очима ни својим ушима. Због тога и нестајемо!

(субота, 15. феб 2020, 12:57) - anonymous [нерегистровани]

Nije Gugl u znaku drzavnosti Srbije

Nego je srpski Gugl u znaku drzavnosti Srbije. Naslov je, eto slucajnosti, "malo" pretenciozan.

(субота, 15. феб 2020, 12:53) - anonymous [нерегистровани]

@Мало Љубави

A kako bi bilo da vi posecujete druge sajtove a ne da ovde opravdavate one koji uzdizanjem u nebeske narode iste vode u bedu? Da, zasto urednik nije osetio potrebu da naglasi da srpski domen znaci samo prikaz u Srbiji i nigde vise? Zasto nije navedena i ta CINJENICA? Mislim da LjuboMIR radi za svog urednika a LjuboDRAGu je dosta nebeskih udica.

(субота, 15. феб 2020, 12:32) - Grkinja [нерегистровани]

Važno kome

Šteta toga nema i kod nas u Grčkoj. Na a pokaže nešto o nekoj ženi ,sociologa.
Kao da širom sveta svako ima druge interese a nije nešto važno svakome.

(субота, 15. феб 2020, 11:53) - anonymous [нерегистровани]

Srećan Dan Državnosti Srbijo !

U Nemačkoj je na Google rodjendan Irene Sendler, to je samo za Srbiju :)

(субота, 15. феб 2020, 11:18) - anonymous123 [нерегистровани]

ali samo za google u Srbiji

Slazem se sa predhodnim komentarom.
Ovo je obican senzacionalisticki tekst, polu-vest, koja navodi na implikaciju da google ima jednu istu pocetnu stranicu za ceo svet ("globalna kompanija") i da se nasa trobojka tako danas vidi svuda u svetu...
Posteno, objektivno i novinarski bi bilo da je autor teksta napisao "na google-ovoj pocetnoj stranici za srbiju...".
Pateticno, stvarno...gde se dade profesionalno novinarstvo...