Црни гавран и претња британској круни

Једна од атракција Лондона, "London tauer", грађен је пре скоро хиљаду година. Привлачи и фасцинира посетиоце, и незаобилазна је туристичка атракција. Његови становници су гаврани и има их седам. Они су чувари круне, према њима су пажљиви и сматрају их краљевским гавранима.

Седам гаврана „чува“ британску круну. Престо ће пасти ако они оду, а за то је заслужна легенда која се поштује као неписани закон.

Од памтивека је Лондонску кулу настањивало седам црних гаврана. Имена садашњих су: Јубилеј, Харис, Грип, Роки, Ерин, Папи и Мерлина.

Бораве у Сент Лавну, на седам минута од Бакингемске палате, одакле их пажљиво посматрају.

Према легенди, краљевство и Лондонска кула ће пасти, ако шест гаврана напусти кулу.
Верује се да је Карло Други први инсистирао на заштити гаврана Куле, пошто је упозорен да ће круна и сама кула пасти ако је гаврани напусте.

Краљевска породица сматра да су гаврани интелигентне птице и да свака од њих има своју личност. Оне могу да имитирају звукове, да се играју и да чак решавају логичке проблеме.

О гавранима брине професионални дресер који им повремено и обрезује пера. Седам птица може да лети, али захваљујући повременом обрезивању осигурава се да не иду далеко и да остану на том подручју, тако да никада не напуштају зграду.

Дресер је такође одговоран и за храњење гаврана два пута дневно, као и да води рачуна о посебном режиму исхране, у ком су заступљени мишеви, пилићи, пацови и разно сирово месо.
Дезерт је обично колачић натопљен крвљу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се