У деветој деценији, поред стента и три бајпаса, Милан не жели да се одрекне трчања

Старост није станица за одмор, што годинама доказује Краљевчанин Милан Матијевић. У деветој деценији не одустаје од атлетике која му је од младости велика љубав.

Пре десет година испричали смо причу о седамдесетпетогодишњаку који је, само две недеље после операције колена, освојио треће место на Балканском првенству за ветеране у кросу. Данас, Милан Матијевић и даље трчи. Ритам је слабији, али не и воља.

„У Солуну ме стрефио инфаркт у аутобусу, уградили ми стент. И после десет година десило се поново зачепљење, онда су ми урадили три бајпаса. Сигурно, у тој ситуацији ја сам и прилагодио мало моје бављење спортом, односно више рекреирање, али нисам стао. Трчим сваки други дан“, напомиње Милан Матијевић.

Некада је трчао маратоне и полумаратоне. Сада се припрема за Балканско првенство у дворани у Београду. Чека га, каже, озбиљна конкуренција у трци на 60 метара и скоку у даљ.

„Неко је мало савијенији, неко је исправљенији али, углавном ми се сви уважавамо и поштујемо, и нама је задовољство кад се сретнемо на тим балканским такмичењима“, додаје Милан.

У рачуну овог доктора економских наука медаље нису мерило спортског успеха. Њима мери лепе животне тренутке.

„Желим да кажем да је Милан у својој 86. години пример свима како треба одржавати здравље и он је једна јединстевна појава, један највећи ентузијаста кога сам ја видео“, каже композитор Миша Мијатовић.

Краљево га памти и као председника атлетских савеза Србије и Југославије, успешног директора „Робне куће“ и „Јасена“, општинског функционера, аутора неколико књига. И даље руководи Друштвом економиста Краљева и Друштвом за неговање ослободилачких ратова „Јово Курсула“. И пише три нове књиге.

„Нисам се уморио, у принципу не желим да се уморим“, одлучан је Краљевчанин, Милан Матијевић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 16. јан 2020, 14:19) - anonymous [нерегистровани]

re: Dilema

Da nije trcao sigurno ne bi dozivio 86 godina starosti, i pored nekih losih navika, a mozda i nasljednog faktora koji su uzrok stentova i bajpasa, trcanje sigurno nije.

(среда, 15. јан 2020, 23:29) - anonymous [нерегистровани]

Bas tako !

Bas tako ! Steta sto nema vise onih kojima je zivot igra !

(среда, 15. јан 2020, 22:26) - anonymous [нерегистровани]

Dilema

I, jel' se trci za zdravlje ili da brze dobijes stent i bajpas?

(среда, 15. јан 2020, 17:15) - popaj [нерегистровани]

zivot

nekome borba nekome igra, svaka cast