У деветој деценији, поред стента и три бајпаса, Милан не жели да се одрекне трчања

Старост није станица за одмор, што годинама доказује Краљевчанин Милан Матијевић. У деветој деценији не одустаје од атлетике која му је од младости велика љубав.

Пре десет година испричали смо причу о седамдесетпетогодишњаку који је, само две недеље после операције колена, освојио треће место на Балканском првенству за ветеране у кросу. Данас, Милан Матијевић и даље трчи. Ритам је слабији, али не и воља.

„У Солуну ме стрефио инфаркт у аутобусу, уградили ми стент. И после десет година десило се поново зачепљење, онда су ми урадили три бајпаса. Сигурно, у тој ситуацији ја сам и прилагодио мало моје бављење спортом, односно више рекреирање, али нисам стао. Трчим сваки други дан“, напомиње Милан Матијевић.

Некада је трчао маратоне и полумаратоне. Сада се припрема за Балканско првенство у дворани у Београду. Чека га, каже, озбиљна конкуренција у трци на 60 метара и скоку у даљ.

„Неко је мало савијенији, неко је исправљенији али, углавном ми се сви уважавамо и поштујемо, и нама је задовољство кад се сретнемо на тим балканским такмичењима“, додаје Милан.

У рачуну овог доктора економских наука медаље нису мерило спортског успеха. Њима мери лепе животне тренутке.

„Желим да кажем да је Милан у својој 86. години пример свима како треба одржавати здравље и он је једна јединстевна појава, један највећи ентузијаста кога сам ја видео“, каже композитор Миша Мијатовић.

Краљево га памти и као председника атлетских савеза Србије и Југославије, успешног директора „Робне куће“ и „Јасена“, општинског функционера, аутора неколико књига. И даље руководи Друштвом економиста Краљева и Друштвом за неговање ослободилачких ратова „Јово Курсула“. И пише три нове књиге.

„Нисам се уморио, у принципу не желим да се уморим“, одлучан је Краљевчанин, Милан Матијевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво