Нинџа студенткиња – написала есеј невидљивим мастилом

На потпуно изненађење свог професора, Јапанка Еими Хага, која студира историју нинџи, предала је есеј, који је чинио само празан лист папира. Хага је, међутим, добила највишу оцену за њега, јер је професор схватио да је рад писан невидљивим мастилом, по угледу на нинџе, преноси Би-Би-Си.

Остајући верна ономе што изучава, студенткиња је користила нинџа технику „абуридаши“, која подразумева коришћење специјалног мастила. Хага је провела сате натапајући и мрвећи зрна соје да би га направила.

И баш као што смо гледали на филмовима, када је професор загрејао папир, речи су се магично појавиле на њему.

„То је нешто што сам научила из једне књиге коју сам прочитала још као мала. Само сам се надала да никоме неће пасти на памет иста идеја“, рекла је Хага за Би-Би-Си.

За нинџе се заинтересовала још од малена када је гледала анимиране серијале на телевизији.

Након што се уписала на Универзитет Мие, бруцошкиња је одмах изабрала историју нинџи као један од предмета, а за есеј јој је тражено да пише о посети Музеју нинџи „Игарју“.

„Када је професор на часу рекао да ће давати високе оцене за креативност, одлучила сам да напишем есеј који ће се разликовати од других. После кратког размишљања пала ми је идеја о абуридашију“, каже Хага.

број коментара 0 Пошаљи коментар