Велизар, возач без грешке пола века!

Мештанин села Бело Поље код Горњег Милановца, Велизар Савић вероватно је једини возач у Србији који је од Суда тражио и добио уверење да за 50 година колико је за воланом није направио ниједан прекршај.

Прва кола добио је од таста на поклон. У то време, пре пола века, био је једини возач у пет села. Зато је помагао коме год је потребно. Чак је често каже био и Хитна помоћ.

„И у бање возио и у болнице и породилиште и све где год је требало. Неко се посече, неко пане са шљиве, неко... ја сам то све и био сам два пута давалац крви тога кога сам одвозио у болницу“, прича Велизар Савић.

Велизар тврди није далеко путовао. Годишње је прелазио неких десетак хиљада километара од села до села и до оближњих градова, ређе до Македоније, Босне. 

Али увек опрезно. Аутомобил је чувао, а још више водио рачуна о сваком детаљу на путу. И данас поштује сваки саобраћајни знак и пажљиво вози.

„Нисам добар возач за некога. Као и све неком ваљаш, неком не ваљаш. Ја сам возио, од 70 нисам прелазио. Ко 'оће брже нек пролази. Ја идем десном страном и то иде тако“,

Поносан је што у дугогодишњем возачком стажу није правио прекршаје, а другима за воланом, овај пензионер, саветује да успоре: „Кад седе да пожуре, а кад возе полако. Седе они у кафани погледају на сат, каже – ја закасних. Одмах гас кол'ко гој може. Е, а код мене ниједанпут нису зашкрипале гуме“.

Да је возач без грешке желео је да документује па уверење Суда у Горњем Милановцу са поносом показује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво