Саветовалиште за све оне који су бесни на Грету Тунберг

Швеђанка Грета Тунберг подигла је велику прашину својим говором о климатским променама у УН. Иако је говор био намењен као апел светским лидерима да је акција потребна, десничари широм планете нашли су се толико увређени да је на друштвеним мрежама и неким медијима уследила лавина критика. Срећом за све њих, помоћ је стигла.

Сатиричар Марк Хамфриз дошао је на генијалну идеју како да помогне свим десничарима света и онима који негирају климатске промене – саветовалиште за све оне који су бесни на Грету Тунберг.

Снимак постављен на Твитеру показује кол-центар како прима жалбе огорчених одраслих људи бесних на девојку, која покушава да подигне свест о хитности предузимања корака против глобалног загревања.

„Добар дан, добили сте саветовалиште Грета Тунберг. Уколико сте одрасла особа којој је потребно да виче на дете из одређеног разлога, кол-центар Грета Тунберг је ту да вас истрпи“, гласи почетак снимка, након чега следи колаж одраслих особа које се жале на младу Швеђанку.

„Покушава да прикаже да је смак света заправо смак света“, „Ова шарада је отишла предалеко. Сад видим и да прича пред лажном седницом УН-а“, „Ако се толико брине о обновљивој енергији, зашто не носи качкет са соларним панелом и вентилатором на њему“, само су неке од жалби.

Комичар је имао још једну поруку: „Пре него што одете укључите 'капс-лок' (све велика слова) у почнете да коментаришете на сајтовима, пустите да вас наши стручни саветници процене вашу ситуацију.“

Снимак је на Твитеру прегледан више од четири милиона пута.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво