Одбрана дипломског у селу

Да култура постоји и у најмањем селу Србије, доказ је дипломска монодрама Ивана Тодоровића, коју је извео у својој родној Лугавчини код Смедерева. У представи, као и у животу, он је глумац и керамичар.

Од своје десете године, Иван Тодоровић је, помажући оцу, почео да лепи плочице. Са исто толико година је одлучио и да постане глумац. Своју дипломску монодраму премијерно је извео у родном селу. Не одустаје ни од једне љубави.

„Ако дође улога у серији или филму, прихватићу је, а ако није тако, зашто се онда не бих бавио керамиком, која ми помаже у егзистенцији“, рекао је Тодоровић.

Представа Ти одлучи, ја не могу написана је према догађајима из живота Иванове породице. Доминантни јунак је, наравно, отац.

Говорећи о дипломској монодрами свог сина, Драган Тодоровић сматра да је Иван то стварно донео на некакав комичан начин. „И стварно сам задовољан својим ликом у представи“, истакао је поносни отац.

Своје задовољство не крије ни Иванов професор, Иван Јевтовић: „За мене је он у групи људи, студената са моје класе, који су имали храброст и смелост да управо нешто што је актуелна светска драматургија подражава у потпуности, а то је да искрено иступите са својим дилемама и питањима.“

Представи су се посебно обрадовали и мештани Лугавчине, од којих су неки упознати са дешавањима у представи.

Професор Владимир Јевтовић једном је рекао да за позориште није битна локација, нити опремљеност сцене, већ је довољно да на истом месту буде спреман глумац и публика која жели да га чује. То Иван изнова доказује.

Остали аутори: Александра Марковић
број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 21:26) - anonymousPetrović [нерегистровани]

Ivan Todorović

Čestitam mladom glumcu Ivanu Todoroviću što je odabrao svoje rodno mesto za svoju uspešno ivedenu monodramu kojom je položio diplomski ispit i time postao jedan od budućih rado vidjenih mladih glumaca. U Lugavčini je rodjen pisac i scenarista Živord Lazić Ivanov komšija. U glumačkim vodama pokušao je da uplovi i Dragoslav Petrović kome to nije pošlo za rukom u vreme kada su kriterijumi bili strogi, zato se pokazao kao dobar voditelj u Radio Beogradu.Ivanu želim uspeh u daljem glumačkom životu i da ne zaboravi Lugavčinu.

(уторак, 12. феб 2019, 01:01) - Canadian [нерегистровани]

Bravo Ivane

Ivan je sa ovim dogadjajem pokazao svim umetnicima (muzicarima, glumcima), koji su skoro stasali, kako da zapocnu karijeru i budu spremni na sve. S obzirom da su te karijere veoma nesigurne pokazao je da spreman da radi i nesto drugo da bi preziveo. Ne ceka i ne kuka, kao neki mladi umetnici koji kod kuce cekaju da im karijera zakuca na vrata i u isto vreme krive drzavu sto nemaju posao.