Са председником прославила 97. рођендан

Милица Живић која већ десет година борави у Геронтолошком центру на Вождовцу прославила је свој 97. рођендан у присуству председника Републике Александра Вучића кога, како каже, веома цени јер се бори за Србију.

„Много ми значи што рођендан славим у присуству председника, цењеног и поштованог човека. Шта је све учинио за Србију, српски народ, бори се, оно што се каже до последње капи крви“, каже Живићева која је у дому позната по томе што воли да чита.

Младима је поручила да воде рачуна о свом духу и телу, уколико желе да живе дуго, а она је, каже, живела “нормално” као и сви.

Одрасла је у кући где их је било деветоро, завршила школу, а онда већи део радног века провела у Графичком заводу и државној штампарији.

Председник је исекао прво парче рођенданске торте и слављеници уручио пригодан поклон.

Славље је настављено у кафићу у оквиру Геронтолошког центра са називом „Алцхајмер кафе“ уз песму Ово је Србија и уз дружење станара Центра.

Директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић, која је била домаћин председнику Вучићу приликом обиласка центра на Бежанијској коси, рекла је да је обележавање рођендана Живићеве био један од мотива за покретање новог програма „Мрежа 90 плус“.

Тај програм, према њеним речима, подразумева да корисници центара који имају преко 90 година могу да путем бесплатног телефона добију интензивнију подршку стручних радника.

Мишић је захвалила председнику на труду који улаже да би држави и будућим геренарцијама било боље.

„Ми смо одрасли и зрели људи, реални пре свега и умемо да ценимо напоре и истрајност. Неизмерно смо захвални и ту смо ако процените да је наша помоћ било када потребна, ево ова војска од нас скоро 14.000 вам је на располагању“, рекла је Мишић у обраћању председнику.

Указала је да је Вучић као премијер покренуо иницијативу која је за раднике у систему социјалне заштите веома важна, а реч је о побољшању њиховог материјалног положаја.

„Хвала вам на покретању иницијативе да се на прави начин сагледа материјални положај запослених и њихов број, јер систем социјалне заштите чине људи, а ми без довољно људи не можемо да обављамо посао како треба“, рекла је Мишић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво