Аустралија објавила рат морским звездама

У Великом коралном гребену у Аустралији дошло је до великог ширења бодљикавих морских звезда које се хране коралима, саопштили су научници, због чега је влада те земље започела акцију њиховог истребљења.

Појава морских звезда предатора које се хране коралима тако што се рашире преко њих, а онда користе специјалне ензиме да их растопе, уследила је у време када се Велики корални гребен још није опоравио од двогодишњег оштећења, преноси Ројтерс.

„Свака морска звезда преко ноћи поједе отрприлике количину у величини преццника свог тела и то се с временом значајно повећава. Много корала ће нестати“, рекао је научник истраживач испред аустралијског Института за поморске науке, Хју Свитман.

Како агенција наводи, то би био ударац и за екосистем и за индустрију туризма у Аустралији.

Велики корални гребен је највећи корални гребен на свету. Налази се у Коралном мору близу обале Квинсленда, на североистоку Аустралије, дугачак је више од 2.300 километара и може се видети из свемира.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се