Саудијски принчеви у „притвору“ у луксузном хотелу у Ријаду?

Хотелски ланац „Риц Карлтон“ саопштио је да „процењује ситуацију“ у свом хотелу у саудијској престоници Ријаду, након што су се појавиле информације да су у њему смештени неки од притворених у таласу хапшења принчева и бивших и актуелних владиних званичника Саудијске Арабије.

Саудијски принчеви у „притвору“ у луксузном хотелу у Ријаду? Саудијски принчеви у „притвору“ у луксузном хотелу у Ријаду?

Портпаролка ланца луксузних хотела Сара Вокер-Кер одбила је да разговара о томе шта се дешава у хотелу, наводи АП. Агенција преноси да се наводно у том хотелу налазе неки од 11 принчева и 38 бивших министара, заменика министара и пословних људи, а да су од јутрос прекинуте телефонске везе са хотелом.

Неименовани саудијски безбедносни званичник изјавио је раније за АП да притворенике, укључујући принца Алвалида бин Талала, држе у хотелима са пет звездица широм Ријада, у оквиру акције хапшења у борби против корупције.

АП наводи да је државни тужилац Саудијске Арабије шеик Сауд ал Моџеб рекао да се према свим осумњиченима „поступа на исти начин као и са било којим другим саудијским држављанином“.

Саудијски милијардер, принц Алвалид бин Талал, ухапшен је у великој акцији полиције против корупције, на чијој мети се нашло десетине принчева и министара владе.

Запослени из „Кинг холдинг“ компаније коју принц Алвалид води потврдио је агенцији АП да је принц ухапшен током ноћи.

Принц Алвалид је један од најбогатијих људи на Блиском истоку, а инвестирао је у компаније као што су „Твитер“, „Епл“, „Ситигруп“, итд. У Саудијској Арабији познат је да се залаже за већа права жена.

Влада Саудијске Арабије за сада је само саопштила да је истрага против корупције у току.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара