Вуча за Гиниса: „Порше кајен“ повукао авион тежак 285 тона!

Париски аеродром „Шарл де Гол“, један „порше кајен“ и један „ербас А-380“, највећи путнички авион на свету. Само су људи из „Поршеа“ веровали да је ово могуће – да њихово возило повуче грдосију од 285 тона!

Пред десетак година свет је запањио један „фолксваген туарег Ве-10 ТДИ“ када је повукао „боинг-747“ од 155 тона. Године 2013. са трона га је скинуо „нисан патрол“ повукавши карго авион тежак 170 тона.

Када се погледа шта је сада урадио овај „кајен“, наведени резултати изгледају смешно.

Наиме, „порше кајен Ес дизел“ (Porsche Cayenne S Diesel), са мотором Ве-8, 385 коњских снага и монструозним обртним моментом од 850 њутнметара, успео је да повуче „ербас А-380“ тежак 285 тона и дугачак 73 метра!

„Вожња“ је трајала 42 метра по чувеном париском аеродрому.

Аутомобил је возио Ричард Пејн, један од техничара у компанији „Порше“, који је после постављања рекорда изјавио да му је лакнуло, истичући да је „кајен“ урадио изузетну ствар.

„Обично не идемо тако далеко када тестирамо границе наших аутомобила, али мислим да смо данас дошли прилично близу. Могао бих рећи да је напорно, но, видим да се 'кајен' није жалио“, истакао је Пејн. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво