Mото Деда Мразови делили пакетиће у Београду

Испред Скупштине града Београда окупило се више од 300 мотоциклиста обучених у одела Деда Мраза, који су се упутили ка Установи за децу и младе „Сремчица“ како би штићенике те установе и ове године обрадовали за новогодишње празнике.

Пријатељство између чланова клуба „БЈБајкерс“ и штићеника дома траје дуго, а ова новогодишња, хуманитарна акција организује се десети јубиларни пут.

И ове године мотоциклисти су штићеницима у Сремчици донели брижљиво упаковане пакетиће, а деца, која их месецима ишчекују, за бајкере су припремила адекватан дочек.

Традиционално, од 2007. године, сваке последње суботе у календарској години чланови тог клуба, обучени у одела Деда Мраза, окупљају се и одлазе у организованој колони мотоцикала до Установе у Сремчици где деци ометеној у менталном развоју додељују новогодишње пакетиће, приређују забавни програм и друже се са њима током читавог дана.

Смех се ширио Моштаничком улицом, где су на капији малишани из дома узбуђено чекали долазак Деда Мразова, а на звук мотора изашли су испред и дочекали дуго очекиване госте.

Како кажу, устали су јако рано, а за тај догађај припремају се данима.

Упркос јако хладном времену и снегу, ове године се по десети пут одржала традиционална додела пакетића, а било је око 200 бајкера.

Руку пуних поклона, хумани Деда Мразови поздрављали су се са малишанима, показивали им своје моторе и сликали се са њима.

У последњој деценији обишли су штићенике дома много пута, спријатељили се и упознали, а данашњим доласком учинили су им посебним и овај крај године.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 25. дец 2016, 08:25) - anonymous [нерегистровани]

Pokloni

Sve je to lepo i za pohvalu...ali koliko ja znam pokloni se dele za bozic. Da li je taj dan slucajno izabran ili nije ne mogu da kazem.
24 decembar je katolicki bozic a nas Srpski 2 nedelje kasnije tako da nesto mi nije jasno. Je li to prikrivena katolizacija Srbije ili su toliko neznani Bajkeri sta je sta.