За Трампа би гласало 93 одсто Срба?

Када би људи из целог света могли да гласају на председничким изборима у САД, Доналд Трамп би био нови становник Беле куће, са 56 одсто гласова, показује анкета на сајту "Worldwide.vote".

За Трампа би гласало 93 одсто Срба? За Трампа би гласало 93 одсто Срба?

Према до сада пристигла 368.894 гласа, највећа подршка Трампу долази из Сирије – 95 одсто анкетираних, затим занимљиво је, са Фарских Острва, у истом проценту, потом Русије – 93 одсто гласова анкетираних, Србије – такође 93 одсто, Македоније са 89 одсто, те Узбекистана и Киргистана, по 88 одсто подршке, и Белорусије – 86 одсто анкетираних.

Педесет три одсто анкетираних Американаца гласало би за контроверзног бизнисмена, као и 54 одсто њихових северних суседа Канађана, а исто би учинило 68 одсто Немаца, 65 одсто Енглеза, 61 одсто Француза, 74 одсто Пољака, те 63 одсто Швајцараца.

За Трампа је и 63 одсто Турака, 61 одсто Шпанаца, 79 одсто Хрвата, 75 одсто Словенаца, 83 одсто Црногораца, те 74 одсто грађана БиХ.

Трамп знатно већу подршку од ривалке Хилари Клинтон ужива и у Алжиру, Ираку, Тунису, Мароку, Катару, Јордану, Панами, Парагвају, Либану, Непалу, Јамајци, Хондурасу, Монголији, Бразилу, Аустралији, Новом Зеланду, Израелу, Јужној Африци, Филипинима, Чилеу, Хонгконгу, Венецуели, Уругвају, Јужној Кореји, Уједињеним Арапским Емиратима, Холандији, Румунији, Чешкој, Словачкој, Белгији, Аустрији, Ирској, Португалији, Мађарској...

Хилари Клинтон глобално ужива 44 одсто подршке анкетираних, а побрала је симпатије већине у Индији и Кини, те је у тим земљама подржава 81, односно 75 одсто анкетираних, а за њу би већином гласали и у Литванији – 72 одсто, Сингапуру – 71 одсто, Колумбији – 65 одсто.

И 66 одсто Норвежана гласало би за Клинтонову, по 64 одсто Аргентинаца и Швеђана, те 62 одсто Италијана.

За Клинтонову би гласала и већина Мексиканаца, Украјинаца, Данаца, Јапанаца, Малезијаца, као и већина анкетираних из Саудијске Арабије, Доминиканске Републике, Тајвана, Никарагве, Ирана, Кеније, Пакистана, Бахреина и Макаа.

На страници "Worldwide.vote" могуће је гласати за Трампа или Клинтонову из било које земље на свету, један глас дозвољен је по ИП адреси, а резултати се ажурирају у реалном времену.

Грађани САД бирају 45. председника 8. новембра, а исход тих избора имаће глобални утицај.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи