Прво ноћење у Дракулином замку за Ноћ вештица

Двоје храбрих туриста победило је на међународном такмичењу и први пут ће провести ноћ, 31. октобра за Ноћ вештица, у чувеном дворцу у Трансивалнији где је наводно боравио Дракула, најпознатији вампир на свету.

Добитници ће стићи у дворац кочијама у вечерњим сатима у понедељак увече а испред утврђења ће их чекати стручњак за вампире Дејкри Стокер, потомак ирског писца Брема Стокера који је овековечио лик Дракуле 1897. године.

Туристима, чија имена нису саопштена, биће приређена вечера уз свеће као у Стокеровој књизи, а постоји могућност да добитници спавају у мртвачким сандуцима, јер се Дракула труди да се представи као добар домаћин, навели су организатори такмичења и додали да ће све време посетиоци бити „у финој неизвесности“.

Такмичење је организовао интернет сервис за изнајмљивање станова и соба Ер-би-енд-би (Airbnb).

Замак Бран, у околини Брашова, средњовековно је утврђење и споменик културе националног ранга у Румунији. Налази се на граници између румунских покрајина Трансилваније и Влашке и познато је и као „Дракулин замак“, упркос чињеници да готово нема додирне тачке са румунским националним херојем Владом Цепешом.

У замку се налази и поставка везана за историјску личност Влада Цепеша, као и за Стокеровог грофа Дракулу. Мада је поставка о Цепешу оправдана изузетним историјским значајем ове личности за просторе Влашке и Трансилваније, поставка везана за Стокеровог фиктивног вампира служи као маркетиншки мамац за туристе.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(уторак, 02. јун 2020, 03:15) - anonymous [нерегистровани]

Gh

Nema nista dzabe

(недеља, 30. окт 2016, 14:10) - Баш разумем све [нерегистровани]

Сами су тако изабрали !!!

Није ово никакав фиктивни маркетинг већ конкретан ноћни доживљај са све уједом који их чека у току ноћи и од кога ће сутрадан у јутро, дакле 1.новембра, бити два вампира више на овој планети - али, шта ћеш, сами су тако изабрали !!!

(недеља, 30. окт 2016, 12:20) - anonymous [нерегистровани]

A glogov kolac ?

Jel se placa ili daje agencija dzabe?

(недеља, 30. окт 2016, 12:19) - anonymous [нерегистровани]

Kod Drakulu

Treba se icepim od stra da ne ostane ni kapka krv u mene, pa jos da platim.Kakav mi je to turizam?

(недеља, 30. окт 2016, 12:16) - anonymous [нерегистровани]

Zzzzzzzz .....

Buuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaa !

(недеља, 30. окт 2016, 12:11) - ZARE [нерегистровани]

Neka..hvala..

Neka , hvala...samo vi spavajte u zamku.
Ja nešto nemam vremena....