Норвешка се спрема на масовно убијање вукова

Групе за заштиту животиња оштро су критиковале план норвешких власти о убијању 47 од 68 вукова, колико је процењено да живи у дивљини.

Норвешке власти оправдале су овогодишњи планирани лов, највећи у више од 100 година, чињеницом да вукови представљају опасност по овце.

Са друге стране, групе за заштиту животиња оповргле су те тврдње, наводећи да је штета од вукова минимална и да је предложени одговор потпуно неоправдан.

Нина Јенсен, челница WWF за Норвешку, написала је на Твитеру да је потез „чист масовни покољ“. Према њеним речима, овако нешто није виђено у скоро 100 година.

„Одлука мора бити заустављена. Позивамо министра за заштиту животне средине да заустави овај покољ. Данас Норвешку треба да је срамота“, истакла је за Гардијан Сиље Аск Лундберг из норвешког огранка удружења „Пријатељи Земље“.

„Нација која хоће да убије 70 одсто популације вукова нема право да тврди да је шампион у заштити животиња и животне средине“, навела је она.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво