Читај ми!

Нови бизнис у САД: Изнајмљивање кокошки!

Жеља све већег броја људи да једу свежа јаја хумано узгајаних кокошки, али без одговорности које захтева њихов узгој, заслужни су за успех новог бизниса у САД - изнајмљивање ових пернатих животиња.

Џен Томпкинс је пре две године у Пенсилванији основала компанију „Изнајмите кокошку“ и од тада је проширила пословање на још три америчке државе, и Торонто у Канади.

Изнајмљивање кокошињца је све популарније широм САД, како се све више становника градова, предграђа и села придружују антифабричком покрету.

Неке породице изнајмљују кокошке ради едукативног искуства своје деце.

 Као друштво, не волимо обавезивање. Не волимо уговоре за мобилне телефоне, не желимо дугорочне уговоре са нашим кабловским оператерима. Кокошке могу да живе седам или 10 година, и људи се помало плаше тога“, каже Џен Томпкинс.

Изнајмљивање кокошака ослобађа људе те одговорности. Цена изнајмљивања зависи од компаније, локације и временског периода, а почетна цена је око 150 долара месечно.

Најосновнији пакет укључује две кококшке, кокошињац и храну, а нови власник одговоре на сва питања може добити путем телефона.

Уколико није задовољна, муштерија може да врати кокошку раније, а може и да је усвоји уколико све иде како треба.

Компанија „Изнајмите кокошињац“ из предргађа Вашингтона почела је да ради 2012. изнајмљивањем пет или шест кокошки месечно, да би данас имала у понуди 30 ових птица.

„Људи желе да знају одакле долази њихова храна“, каже један од власника те компаније Тајлер Филипс.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 29. апр 2015, 09:12) - anonymous [нерегистровани]

За те паре могу да изнајме човека у Србији...

За 150 долара месечно могу да изнајме човека од крви и меса у Србији на месец дана - надничар. Еј, Србијо где нас доведоше властодржци!

(уторак, 28. апр 2015, 19:58) - Janko [нерегистровани]

kavez

Austrija je jedina zemlja u kojoj je držanje koka nosilja u kavezima na farmama zabranjeno. Dakle, koke slobodno šetaju, a to najviše utiče na kvalitet jaja.

(уторак, 28. апр 2015, 18:55) - anonymous [нерегистровани]

Истина

Ретка прилика да деца виде одакле долазе јаја.
Беше прошле године на јутјубу фора кад су једној плавуши дали да сече печену ћурку за празник, а унутра савили печено пиле, па се она на пола посла шокирала мислећи да је ћурка била трудна (https://www.youtube.com/watch?v=Ud2G0n9D0Mw).