Читај ми!

Нови бизнис у САД: Изнајмљивање кокошки!

Жеља све већег броја људи да једу свежа јаја хумано узгајаних кокошки, али без одговорности које захтева њихов узгој, заслужни су за успех новог бизниса у САД - изнајмљивање ових пернатих животиња.

Џен Томпкинс је пре две године у Пенсилванији основала компанију „Изнајмите кокошку“ и од тада је проширила пословање на још три америчке државе, и Торонто у Канади.

Изнајмљивање кокошињца је све популарније широм САД, како се све више становника градова, предграђа и села придружују антифабричком покрету.

Неке породице изнајмљују кокошке ради едукативног искуства своје деце.

 Као друштво, не волимо обавезивање. Не волимо уговоре за мобилне телефоне, не желимо дугорочне уговоре са нашим кабловским оператерима. Кокошке могу да живе седам или 10 година, и људи се помало плаше тога“, каже Џен Томпкинс.

Изнајмљивање кокошака ослобађа људе те одговорности. Цена изнајмљивања зависи од компаније, локације и временског периода, а почетна цена је око 150 долара месечно.

Најосновнији пакет укључује две кококшке, кокошињац и храну, а нови власник одговоре на сва питања може добити путем телефона.

Уколико није задовољна, муштерија може да врати кокошку раније, а може и да је усвоји уколико све иде како треба.

Компанија „Изнајмите кокошињац“ из предргађа Вашингтона почела је да ради 2012. изнајмљивањем пет или шест кокошки месечно, да би данас имала у понуди 30 ових птица.

„Људи желе да знају одакле долази њихова храна“, каже један од власника те компаније Тајлер Филипс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво