Читај ми!

Како да направите замку за комарце

Скупе су вам модерне, „високотехнолошке“ замке за комарце? Ево најјефтинијег решења против ових упорних инсеката – потребна вам је празна пластична флаша од два литра, грам квасца, 50 грама шећера и 200 милилитара топле воде.

Када је у питању борба против досадних крвопија, који у топлим пролећним и летњим месецима могу да представљају озбиљан проблем, истраживачи се обично усредсређују на хемикалије и концепте који могу да се патентирају.

Уколико нема много зараде од идеје, она често и не стигне до јавности.

Међутим, заборављамо да постоје и једноставнија и јефтинија решења.

број коментара 24 Пошаљи коментар
(субота, 24. мај 2014, 09:19) - Gastarbeiter [нерегистровани]

Ko kaze da nema komaraca u Nemackoj!?

Ja se branim trostruko:Mrezama na prozorima,mrezom za krevet, a i usisivacem!!

(петак, 23. мај 2014, 16:47) - anonymous [нерегистровани]

Terijeri i moja pokojna mačka ! :)

Poznati istrebljivači pacova, terijeri ih love jednostavno da bi ih ubili, a moja pokojna mačka je tamanila komšiske pacove i miševe da je ne živciraju, jer mora da se zna ko je gazda, čaki u susednim dvorištima :)
Ma, ozbiljno dobar terijer i neustrašiva mačka su najbolje rešenje za pacove, ono kažu da su i zmije dobri čistači pacova ali bojim se a bi i one plašile decu.
Sećam se da je Australija pre koju deceniju uvozila mačke (naravno one avlijske ne ove što idu kod frizera na ondulaciju) i terijere iz Evrope zbog najezde pacova i miševa, možda bi i kod nas mogli da upotrebe sve one mačke i terijere iz raznoraznih azila, tako što bi njima naselile pogođena( naročito gradska) područia.

(петак, 23. мај 2014, 16:25) - Srdjan [нерегистровани]

Nije opasno za pcele

Ovo nije zamka za pcele jer one beze od ugljen-dioksida. Postoi slicna zamka koja se koristi u zastiti pcelinjaka od osa i strsljena. U flasu od 2l se sipa 2dl vode i u njemu rstvori dve kaseke secera, a onda kada se sve to izmesa doda jos 2dl piva. Razlika je u tome sto se flasa ne sece nego ostaje cela. Ose i strsljeni udju i ne mogu da izadju, a naknadno se udave u tecnosti. Probajte, ako imate pcelinjak. :-)

(петак, 23. мај 2014, 14:46) - ? [нерегистровани]

re: Kavezi za zmije


To ustvari mogu biti obične vreće za krompir!

(петак, 23. мај 2014, 14:23) - ? [нерегистровани]

re: Zašto u Nemačkoj nema komaraca


Slično se može učiniti i sa pacovima ali oba ta pristupa iziskuju dosta vremena da bi se populacija komaraca a pogotovo pacova smanjila a za smanjivanje naglo povećane populacije pacova nisam siguran da osim tradicionalni pritupa, (mačke, psi, mišolovke) itd. postoji neki alternativni pristup osim da lovimo povećanu poulaciju zmija i u kavezima ih postavljamo na područja sa povećanom populaciom pacova?

(петак, 23. мај 2014, 14:07) - anonymous [нерегистровани]

Nabaviti ovo odmah

Bakterija Bacilus Turinienzis izraelenzis. To je najekološkije sredstvo za suzbijanje komaraca koje trenutno postoji. Specifičnost ovog materijala je u tome što je maksimalno selektivan. Znači uništava samo larve komaraca, a za sva ostala živa bića je to samo običan protein.
Nemacka uvozi ovo iz Amerike .

(петак, 23. мај 2014, 13:52) - anonymous [нерегистровани]

imali neko savet kako se resiti glodara?

Usled poplava pacovi nadiru! Deca se plase vriste,ne smeju da se krecu po dvoristu pacovi gamizu na sve strane! Imamo psa koji tu i tamo likvidira sto stigne da uhvati,ali mnogi su mu umakli i nastanili su se u dvoristu u okolini kuce!

(петак, 23. мај 2014, 13:43) - anonymous [нерегистровани]

re

ja ovo koristim samo na moru, a tamo nema bas puno pcela. nisam nijednu ubila pomocu ovoga, samo sam komarce

(петак, 23. мај 2014, 13:41) - Samo da kazemmm [нерегистровани]

Probala sam ovo

Probala sam ovo i odlicno je. Na moru sam to napravila i bilo mi je super, nisu me komarci uopste ujedali

(петак, 23. мај 2014, 12:21) - ;-) [нерегистровани]

Rukavice i protiv komaraca


Koristite i rukavice nemate džepova ili ako morate obaljati poslove ručno!