„Папир, камен, маказе“, како победити?

Изгледа да играње „папир, камен, маказе“ није само везано за срећу већ и за умеће. Наиме, после доста испитивања кинески истраживачи направили су, како тврде, победничку стратегију.

Научници са универзитета Жеђијанг у Хангжоу окупили су 360 студената, поделили их у групе од шест учесника и наложили им да одиграју 300 партија са насумице одабраним противницима, преноси сајт Гизмодо.

Како би обезбедили да играчи остану усресређени и мотивисани, победници су после сваке победе добијали малу новчану нагаду.

Дошли су до неколико закључака.

„Уколико учесник победи једну рунду, вероватноћа да ће поновити исти потез у следећој партији много је већа од шансе да промени нешто“, наводе научници.

Са друге стране, ако играч изгуби две или више партије заредом, у следећој неће играти исти знак већ онај који би победио њиховог противника.

На пример, уколико је играч изгубио неколико рунди, а у прошлој је изгубио показујући папир, највероватније ће у следећој показати камен.

Дали су и кратка упутства.

Уколико сте победили прошлу партију: 

- са каменом, одиграјте маказе у следећој;
- са маказама, одиграјте папир у следећој;
- са папиром, одиграјте камен у следећој.

Ако сте изгубили прошлу партију, а ваш противник није видео ово истраживање одиграјте у складу са саветима као да сте победили.

У случају да сте изгубили (а ваш противник је видео ову студију):

- са каменом, одиграјте папир у следећој;
- са маказама, одиграјте камен у следећој;
- са папиром, одиграјте маказе у следећој.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи