Читај ми!

Спас за Теслину кулу!

Операција "Let's Build a Goddamn Tesla Museum" успела! У интернет акцији сакупљено је неопходних 850.000 долара за откуп земљишта на којем је Теслина кула. Следи куповина земљишта, а затим и уређење простора, колико то буду дозволила средства која ће наставити да се прикупљају до 29. септембра.

Захваљујући анонимној донацији од 33.333 долара прекорачена је сума која је била неопходна за спасавање лабораторије Николе Тесле у Шорхему у америчкој савезној држави Њујорк.

У интернет акцији "Let's Build a Goddamn Tesla Museum" прикупљено је већ више од 940.000 долара, што је више него што је првобитно планирано.

За откуп земљишта на којем се налази грађевина Варденклиф кула, познатија као Теслин торањ или Теслина кула неопходно је 1,7 милиона долара.

Држава Њујорк обећала је да ће уколико у кампањи буде прикупљена половина средстава учествовати исто са 850.000 долара.

Група ентузијаста путем сајта The Oatmeal покренула је кампању за коју је планирано да траје до 29. септембра у поноћ. 

Акција и даље траје, на том, али и на сајту Indiegogo.com/teslamuseum. 

Амерички блогер Метју Инман који стоји иза сајта The Oatmeal каже да су у компанији одлучили да се укључе у акцију како би Кула „дошла у праве руке и коначно била реновирана како би на одговарајући начин представљала једног од највећих проналазача нашег доба".

Први корак ка Музеју Николе Тесле је начињен – новац је сакупљен. Следи куповина земљишта, а затим и уређење простора, колико то прикупљена средства буду дозволила.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво