Читај ми!

Сиднеј – зашто се на хиљаде голих људи слика на плажи

На чувеној плажи у Аустралији фотографисао се велики број људи без купаћих костима који су путем мегафона упутили поруке о подизању свести о опасности и ризику од оболевања од рака коже.

Сиднеј – зашто се на хиљаде голих људи слика на плажи Сиднеј – зашто се на хиљаде голих људи слика на плажи

Хиљаде људи скинуло се на плажи Бонди у Сиднеју и позирало, са великим разлогом, америчком фотографу Спенсеру Тјунику.

Тјуник, познат по честом фотографисању нагих људи на светски познатим локацијама, натерао је присутне да стрпљиво позирају, и да то учине неколико пута, како би слике биле што боље, након чега су многи наравно - заронили у океан.

Уметник из Њујорка иначе сарађује са добротворним организацијама и свој допринос даје фотографисањем нагих људи. На тај начин он жели да подигне свест о меланому, четвртом најчешћем облику рака у Аустралији.

Савезна влада процењује да ће ове године у Аустралији бити дијагностиковано више од 17.000 нових случајева рака коже, а да ће више од 1.200 Аустралијанаца умрети од те болести.

„Имамо прилику да подигнемо свест о неопходним превентивним прегледима коже и почаствован сам што долазим овде, стварам своју уметност и славим тело и заштиту здравља", рекао је фотограф.

На овој последњој фотографији из Сиднеја је учествовало око 2.500 људи.

Једна од учесница у фотографисању, Робин Линднер, рекла је да је успела да савлада нервозу и да је на крају - скинула одећу због фотографисања.

„Била сам потајно престрављена, имала сам трему... Морам признати да сам размишљала - ‘У шта сам то ушла, шта то радим?' Али, било је сјајно, билa je заиста добрa атмосферa, и било је заиста забавно", рекла је Линднерова за Ројтерс.

Тјуник је последњи пут организовао масовно снимање у Сиднеју 2010. године, када је 5.200 Аустралијанаца позирало голо у Сиднејској опери.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво