Читај ми!

Универзитетски клинички центар у Немачкој биће подршка нашем здравству

Здравство Србије имаће убудуће подршку једне од најсавременијих и најбољих универзитетских клиника у Немачкој. Нове методе, размена искустава, усавршавање и сарадња договорена је током званичне посете министра здравља немачком Универзитетском клиничком центру у Килу.

Други по величини Универзитетски клинички центар у Немачкој, налази се у Килу. Годишње имају близу 450.000 пацијената, о њима брине чак 15.000 запослених.

„Ми имамо овде у Немачкој један сустав где можемо усмерити пацијенте кућним докторима који исто имају дежурства, тако да ту имамо среће да не виђамо 500, 600 пацијената на дан, него стварно оне који требају помоћ и који су стварно за болницу“, наглашава др Домагој Шунк, директор УЦ Клинике Шлезвиг Холштајн.

Врата Универзитетског клиничког центра у Немачкој отворена су за сарадњу са Србијом после званичне посете министра здравља. У делегацији су били и директор УЦ у Београду, Марко Ерцеговац, и директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, др Синиша Дучић.

„Ово је изузетна шанса и прилика да покажемо нашу нову зграду, нашу дигитализацију и логистику, операционе сале, педијатрију и све јединице интензивне неге које смо овде направили и тако наш систем довели у ред. Ово је сјајна прилика да разменимо идеје и договоримо дугорочну сарадњу“, наводи др Јенс Шолц, директор УК Шелзвинг Холштајн у Килу.

„Оно око чега смо се договорили, а то је око увођења нових метода које они овде имају, а ми их још немамо у Београду, немамо их у Србији. Око размене наших стручњака и стручњака из Немачке и мислим да нам је простор за сарадњу и за унапређење сарадње изузетно велики.
Мислим да већ видљиве резултате можемо да имамо до краја године. Ово је изузетно битно да имамо везу са онима који су најбољи у Европи и међу најбољим у свету“, истиче др Златибор Лончар, министар здравља Републике Србије.

У овом тренутку епидемијска ситуација у Немачкој није добра. Бележи се свакодневно више од 200.000 новозаражених. За улазак у болницу неопходно је да покажете или доказ о вакцинацији и пи-си-ар тестирању, а сви морају да носе Н95 маске.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи