Читај ми!

Како се отарасити досадне перути

Непријатан проблем сувишног перутања власишта, можете пробати да решите и неким намирницама које имате у кухињи.

Како се отарасити досадне перути Како се отарасити досадне перути

Често недостатак довољно воде у нашим телима узрокује суву кожу. Веома је важно да свакодневно пијете пуно воде како бисте помогли свом општем здрављу, као и сувоћи коже и власишта. Редовна хидратација помаже у смањењу перутања власишта.

Можете пробати да се перути решите и уљима. 

Кокосово уље садржи масне киселине, укључујући лауринску киселину и капринску киселину, оно има снажна антивирусна, антимикробна и антифунгална својства. Ова својства помажу у циљању и убијању гљивица и свих вируса или бактерија које могу утицати на јаче перутање.

Саветује се и да изаберете 100 одсто чиста етерична уља, као што су уља од лаванде, зимзелена, тимијана, лимунове траве, чемпреса, оригана, чајевца, што све помаже у борби против гљивица и квасца.

Студија која је спроведена на особама старости између 20 и 60 година, од којих су сви имали перут имала је за резултат да етерично уље лимунске траве значајно смањује њихову перут после седам дана употребе.

Нека од ових уља можете узимати кроз исхрану, као што је уље оригана, све док су 100 посто чиста. Покушајте да комбинујете једну до две капи уља оригана, лимунске траве и лаванде са чашом воде да бисте направили тоник који можете да пијете, преноси портал draxe.com.

Познато је да алое вера богата бројним састојцима који умирују и помажу у лечењу иритиране коже. Алоја може ублажити свраб и перутање коже код људи са себороичним дерматитисом, озбиљнијим стањем коже које може изазвати перут.

Истраживања такође показују да поред тога што служи као кућни лек за смањење перути, такође помаже у побољшању губитка косе.

Вечито - маслиново уље

Маслиново уље из ваше кухуње може бити веома корисно јер може привремено уклонити љуспице перути. Само нанесите мало нерафинисаног органског маслиновог уља на кожу главе. Оставите да одстоји око сат времена, а затим користите чешаљ или четку да загладите косу.

Ако нанесете превише, вероватно ћете имати масну косу и можда ћете морати да је оперете шампоном. Такође можете додати неколико капи већ поменутих етеричних уља.

Иритације коже често су узроковане депресијом, анксиозношћу и стресом. Покушајте да обратите пажњу на промене на својој кожи у овим тренуцима, и што је још важније, покушајте да смањењите стрес.

Пробајте јогу, кратке шетње или вежбе, терапију масажом и дифузер са мирисом лаванде, на пример.

Моћ јабуковог сирћета

Јабуково сирће убија гљивице које изазивају перут. Познато је да пружа тренутно олакшање од свраба и може помоћида се решите перути са само неколико наношења.

Покушајте да комбинујете једнаке делове сирћета са водом и умасирајте на кожу главе. Оставите да одстоји неколико минута и исперите.

Понављајте пет до седам дана и видите да ли ћете приметити разлику. Ако осетите било какву иритацију, прекините или користите сваки други дан седам до 10 дана да видите да ли има побољшања.

Уобичајено је да оно што једете може бити део здравствених проблема, па и оног са перути. Пробајте висококвалитетни пробиотички додатак. Не само да може помоћи у смањењу перути, већ може помоћи и побољшању вашег укупног здравља обезбеђивањем корисних бактерија за ваша црева, наводи се на сајту draxe.com.

Додајте омега-3 намирнице у своју исхрану, на пример из свежег, дивљег лососа или чиа семенке. Омега-3 масне киселине могу помоћи у обезбеђивању прекопотребне хидратације вашој кожи изнутра, и стога могу смањити перут.

Рибље уље такође може деловати као лек за суву кожу главе, за здраву кожу и косу, и у борби против перути.

Салицилна киселина је најпознатија по својим ефектима против акни, али се помиње и као природни антиинфламаторни лек и пилинг. Потражите салицилну киселину као састојак у шампонима и маскама за косу и користите их као методу борбе против перути.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара