Читај ми!

Правилном исхраном до јаког имунитета и током зиме

Многи још то не прихватају, али топли, летњи дани су већ увелико иза нас. Налазимо се у сезони јесен/зима, а то значи и да смо склонији вирусима и инфекцијама. Иако је скоро немогуће потпуно их избећи, требало би да урадимо све што можемо како бисмо сачували своје здравље. Полазимо, наравно, од умерене исхране.

Витамини - наши најбољи пријатељи

Иако је витамине важно уносити током целе године, током хладнијих дана на то треба додатно обратити пажњу. 

Постоје суплементи који нам обезбеђују додатне дозе витамина, али је најбоље да се уносе конзумирањем сезонског воћа и поврћа. Ко још не ужива у укусу мандарина, нара или јабука?

Ништа без топле хране

Кажу да топла храна греје, не само наш организам, већ и душу. А како и не би, кад се велики део наших успомена из детињства односи на мирисне супе и чорбе из бакине кухиње.

Допуните овај зимски мени топлим потажом од тиквица или бундева и крем чорбом по укусу - сигурно се нећете покајати. Не заборавите да попијете и чај.

Водите рачуна о свом метаболизму

Иако током јесени и зиме највише волимо да уживамо у висококалоричним оброцима, требало би да припазимо на количину хране и да будемо умерени. Нема потребе да се специјалитети одбијају, али је важно да исхрана буде избалансирана.

Звучи као клише, али најбоље је узимати „од свега помало“, па и посластице, које можете спремити и са нискокалоријским заслађивачима.

Одговарајућа, умерена исхрана је изузетно важна за наше здравље и требало би сваког дана да водимо рачуна о томе шта и колико једемо. Наравно, ово не треба да нас оптерећује.

Треба да се трудимо да пронађемо баланс у исхрани, да уживамо у омиљеним укусима, али и да чувамо своје здравље.   

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи