Читај ми!

У Београду почео Пролећни форум гинеколога и акушера о инфертилитету

Овогодишњи Пролећни Форум о инфертилитету је организован у сарадњи Удружења гинеколога и опстетричара Србије, Црне Горе и Републике Српске и чувеног удружења Контроверзе у гинекологији, опстетрицији и инфертилитету.

Организацијом Пролећног форума Удружење гинеколога и опстетричара Србије, Црне Горе и Републике Српске се придружује великим напорима државе Србије и Министарства здравља Републике Србије у борби за побољшање наталитета, услова за безбедно рађање и борбе против инфертилитета.

Организатор овог скупа који ће се одржати у хотелу „Метропол“ је и директор Клинике за гинекологију и акушерство у Вишеградској, проф. др Александар Стефановић. На форуму ће се окупити око стотину стручњака из земље, региона и света.

„Ово је и једно велико признање нашем Удружењу и српској гинекологији. То је традиционални конгрес који је посвећен искључиво инфертилитету и вантелесној оплодњи. Имамо 32 позната предавача из Израела, Холандије, Белгије, Румуније, Мађарске, Бугарске, Турске, Словеније, Хрватске, Републике Српске и Србије који ће кроз шест сесија и две радионице размењивати знања и искуства. Говориће се о различитим протоколима о стимулацији овулације, утицају генетике на вантелесну оплодњу, о томе како побољшати успешност вантелесне оплодње, а говориће се и о онкофертилитету, области која је у експанзији протеклих деценија, а која се бави пацијенткињама које све више и више оболеле од канцера а нису завршиле своју репродуктивну функцију“, наводи професор Стефановић.  

Актуелна пандемија је додатно указала на значај удруживања стручних и научних напора, регионалне и међународне сарадње, за развој медицине уопште, као и гинекологије и акушерства као струке, а унапређивање репродуктивног здравља је својеврсно улагање у будућност.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи