Читај ми!

Пет сигурних знакова да се не крећете довољно

Редовно кретање је основни предуслов за добро здравље, то сви знамо, али се нажалост тога не придржавамо. Тело нам шаље различите сигнале, а ових пет су сигурни показатељ да нам тело пати због превише седења.

Када се говори о физичкој активности, већина помисли на губитак килограма и физички изглед. Дебљање јесте очигледан знак да не трошимо енергију коју смо појели, али физичка неактивност се манифестује и на разне друге начине, за које можда и не знамо да су повезани са недостатком физичке активности.

Отечене очи

Седелачки начин живота један је од главних окидача да наше тело задржава воду. Надувене очи се појављују и када превише лежимо. Стручњаци препоручују јогу као најбољи лек за овај проблем. Асане врше притисак на главу и појачавају циркулацију. Једном када се покренемо, отечене очи више неће бити проблем.

Затвор

Уколико већину времена проводимо седећи више времена је потребно да се храна пробави. Редовно кретање побољшава функционисање пробавног тракта. Чак и једноставне вежбе или пет минута истезања неколико пута дневно могле би да спрече овај проблем.

Заборавност

Код људи који воде неактиван начин живота, према бројним истраживањима, појављују се структурне промене у мозгу у делу медијалног слепоочног режња. Овај део мозга је одговоран за памћење. Такође, доказано је да физичка активност побољшава и наше расположење као и памћење.

Болна колена

Редовним вежбањем мишићи јачају и постају флексибилнији, а физичка активност ублажава болове у ногама. Такође, редовне вежбе могу да ублаже симптоме артритиса и остеопорозе.

Жудња за слаткишима

Физичка активност смањује жељу за шећером. Осим тога, свака физичка активност појачава енергију и ослобађа ендорфин, хормон среће, који смањује жудњу за слаткишима.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво