Читај ми!

Колико често треба мењати и прати пижаму

Обично о прању пижама не размишљамо, тај податак делује нам неважно, али стручњаци имају савет и поруку колико је то значајно.

Стручњак за модни маркетинг британског бренда "Ice Wear" Харпа Гретарсдотир, истакла је да је пижама једина интимна одећа коју носимо неколико дана.

Неки пижаму облаче директно на кожу, без доњег веша. 

„Таква навика доводи до тога да, пижама коју смо носили током осам сати сна, постаје легло бактерија. А чињеница је да људско тело одбацује између 30 и 40 хиљада изумрлих ћелија, које остају у пижами", истакла је Харпа.

На питање о томе колико често треба прати пижаму, поручује да је прање неопходно после три до четири ношења пижаме, али ако се купате или туширате пре спавања, онда се пижама може носити и пет до седам ноћи.

„Ако имате масну кожу и склони сте знојењу, онда је потребно чешће мењање пижаме. То помаже у спречавању мириса и накупљања прљавштине", поручује Гретарсдотир.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи